Nieuws  
 

Nederlandse zonne-auto start-up Lightyear gaat partnership aan met partij uit de Duitse automotive industrie en sluit een succesvolle series A investeringsronde.

De Nederlandse start-up Lightyear ontwikkelt een exclusieve, 5-persoons, elektrische auto op zonne-energie met 800 km range. Het vierwielaangedreven voertuig stelt de gebruiker in staat om weken of maanden te rijden zonder op te laden, afhankelijk van de locatie. De ambitie van Lightyear is om een zonne-auto te ontwikkelen voor het brede publiek en daarmee een duurzame oplossing te bieden voor de groeiende mobiliteitsvraag wereldwijd. Doordat de zonne-auto opgeladen kan worden met zonne-energie en relatief sneller vanuit een gewoon stopcontact, is het niet nodig om een eerst een speciale oplaadinfrastructuur aan te leggen.

Om Lightyear te adviseren over de substantiële technische inspanning die gepaard gaat met de ontwikkeling van een nieuwe auto, kondigde Lightyear onlnags op de Hannover Messe een samenwerking aan met EDAG, een groot onafhankelijk automotive engineering bureau. EDAG zal Lightyear capaciteit en expertise in de engineeringfase leveren. Het eerste prototype zal naar verwachting begin 2019 gereed zijn.

Plaats op:
Datum: 1 mei 2018
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Lightyear
Gerelateerde artikelen  
07-12-2018 Nieuws Samenwerking Heiwegen en Lightyear
07-09-2018 Nieuws Lichtyear werkt aan nieuwe generatie elektrische auto's
09-01-2019 Nieuws Ook publiek kiest automotive innovation award
27-06-2019 Nieuws Hyperloop en luchttaxi's bepalen in 2030 het straatbeeld
12-02-2019 Nieuws Winnaars Automotive Innovation Award bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,22 seconden.