Nieuws  
 

Volvo Trucks stelt nu de cloudservice Connected Safety beschikbaar. Met deze service kunnen Volvo-trucks en Volvo-personenauto's elkaar automatisch waarschuwen als zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen. Met deze unieke samenwerking stellen de twee onafhankelijke voertuigfabrikanten hun personenwagens en trucks in staat om real-time informatie te delen over risicovolle verkeerssituaties.

De versie van Connected Safety voor personenauto's werd door Volvo Cars in 2016 geïntroduceerd. Doordat Volvo Trucks nu komt met een eigen versie van de service, kunnen trucks en auto's elkaar waarschuwen voor eventuele gevaren. Dit is mogelijk omdat de twee bedrijven aan veiligheid gerelateerde gegevens delen tussen hun wederzijdse clouds.

Connected Safety is ontwikkeld om meldingen te sturen naar voertuigen in de buurt wanneer een chauffeur de waarschuwingslichten activeert.
Op de lange termijn kan de cloudservice worden uitgebreid met aanvullende veiligheidsverhogende functies.

Volvo Trucks introduceert Connected Safety eerst op nieuwe trucks in Zweden en Noorwegen, waar zowel Volvo Trucks als Volvo Cars een belangrijk aandeel hebben in nieuwe voertuigen die per jaar worden geregistreerd.


Plaats op:
Datum: 8 mei 2018
Bron: Volvo Cars Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
01-02-2011 Nieuws TNT Express investeert in 16 Mercedes-Benz trucks
25-01-2010 Nieuws BCA Autoveiling veilt lease-Volvo’s
29-03-2010 Nieuws Reactie Volvo Cars Nederland op overname door Geely
16-12-2011 Nieuws Eerste Volvo C30 Electric voor Stedin (filmpje!)
26-05-2010 Nieuws Optifuel tour Renault Trucks van start
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.