Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Nederland kampt met een groot tekort aan maximaal twee jaar oude auto’s. Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat er dit jaar maar liefst 200.000 jonge occasions uit het buitenland moeten worden ingevoerd om aan de vraag te voldoen, wat leidt tot een schimmig grijs importcircuit. Om de verkrijgbaarheid van betrouwbare ‘jong gebruikte’ auto’s te vergroten start Auto Import Garant een importlijn met luxe uitgeruste auto’s van maximaal twee jaar oud, afkomstig uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk en België.

De nieuwe importlijn is gecertificeerd door de Nederlandse Belastingdienst en erkend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aan Duitse zijde zijn betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit geborgd door een samenwerking met de gezaghebbende Duitse keuringsinstanties TÜV en DEKRA: zij leveren de keuringscertificaten voor de voertuigen die door een erkend taxateur zijn voorzien van een onafhankelijk taxatierapport. Ook beschikt Auto Import Garant over een Nederlandse vergunning voor het verrekenen van de BTW bij import.

Tekort
Door de crisis zijn er de afgelopen jaren veel minder nieuwe auto’s op de Nederlandse markt gekomen, met als automatisch gevolg dat er nu de economie aantrekt ook steeds minder jong gebuikte occasions te koop zijn. Volgens brancheorganisatie Bovag is er vooral veel vraag naar compacte auto’s en gezinsauto’s op benzine van maximaal vier jaar oud. De vraag heeft tot gevolg dat er steeds meer van dit soort wagens uit het buitenland worden gehaald. De Bovag verwacht dat dit jaar meer dan 200.000 personenauto’s zullen worden geïmporteerd.

Particulieren en ondernemers kunnen de ‘jonge buitenlanders’ eenvoudig online bekijken en kopen, maar de auto’s zijn ook te bezichtigen in de eigen showroom aan de rijksweg A2 bij Breukelen. Auto Import Garant importeert alleen luxe uitgeruste en maximaal twee jaar oude auto’s van premium merken als Audi, BMW, Mercedes, Volvo en Volkswagen. De auto’s worden geleverd met volledige onderhoudshistorie, fabrieksgarantie, minimaal één jaar garantie en zijn altijd schadevrij. De auto’s worden afgeleverd met een twee keer 24 uur omruilgarantie, voor als de aankoop toch niet bevalt. De aankoop via de website mag net als alle andere online aankopen binnen 14 dagen ontbonden worden.

Financiering
Findio voor Auto, specialist in de financiële dienstverlening voor de automotive branche is zo overtuigd van het concept dat het kopers de mogelijkheid biedt om de ‘jonge buitenlander’ direct zakelijk of privé te financieren tegen uiterst aantrekkelijke tarieven. Findio voor Auto is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. (CACF NL), marktleider in consumentenkrediet in Nederland. CACF NL is op haar beurt weer een dochter van Crédit Agricole S.A., een van de grootste financiële instellingen ter wereld. John den Dunnen, senior manager automotive bij Findio voor Auto: “Na het huis is de auto het meest gefinancierde object in Nederland. Zes van de tien auto’s hier wordt gefinancierd. Door het tekort aan Nederlandse auto’s is er een markt ontstaan om voertuigen van over de grens te halen en Auto Import Garant speelt daar goed op in.”

Plaats op:
Datum: 14 mei 2018
Bron: Auto Import Garant
Gerelateerde artikelen  
28-08-2018 Nieuws Leasen van jong gebruikte importauto’s fiscaal aantrekkelijker
30-03-2010 Nieuws Ook handel importeert steeds meer occasions
25-04-2018 Nieuws Afschaffen BPM leidt niet tot minder import
15-11-2016 Nieuws Kleine auto uit A-segment meest geïmporteerd uit Duitsland
24-03-2016 Nieuws Volkswagen passeert Mercedes als importmerk occasions
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.