Nieuws  
 

Consultancybedrijf Capgemini Nederland, energieleverancier Essent en de gemeente Groningen zijn drie namen op de sterk groeiende lijst organisaties die meedoen aan de Autoloze Dinsdag op 12 juni. Het initiatief van Enexis Groep om een aantal autoloze dinsdagen per jaar te organiseren krijgt daarmee in 2018 een vervolg. Deze actie is bedoeld om medewerkers te stimuleren duurzaam te reizen. Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om aan te sluiten en zo een voorbeeldrol te pakken in duurzaamheid. Andere grote deelnemers aan het initiatief zijn Facility Companies ISS en HEYDAY, Brabant Water, Canon, Sogeti en Asito.

Tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autoloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.

Peter Vermaat, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Enexis Groep: ‘Tijdens de in 2017 georganiseerde autoloze dinsdagen bij Enexis Groep was er een daling van 72% van het autogebruik, waardoor we zo’n 113.000 kilo CO2 bespaard hebben. Ik ben er trots op dat er nu al zoveel vooraanstaande bedrijven zich hebben aangesloten bij dit initiatief. Ik hoop uiteraard dat er nog veel bedrijven volgen, waardoor we nog veel meer CO2 besparen en de impact nog groter maken.”

Plaats op:
Datum: 1 juni 2018
Bron: Enexis Groep
Gerelateerde artikelen  
01-10-2019 Nieuws Ik Neem Autovrij van start
02-02-2017 Nieuws Enexis Groep brengt mobiliteitsbeheer onder bij De Wagenparkbeheerders
20-07-2017 Video Flitsinterview met Ton van Cuijk van Enexis tijdens Hansa Green Tour zomereditie …
15-05-2018 Nieuws Verduurzamen bedrijven zit 90% in mobiliteit
22-09-2017 Nieuws Essent laat medewerkers duurzamer reizen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.