Nieuws  
 

Zakelijk een e-bike rijden met besparing van een derde van de kosten door aanschaf van een niet-flexibele overkapping. Veloplu is de eerste aanbieder die gebruik maakt van de sinds 1 januari 2018 aangepaste subsidieregeling. Die maakt het mogelijk om veel kosten te besparen bij aanschaf van een zakelijke e-bike, mits deze aan alle voorwaarden voldoet. Het simpele bevestigen van een stevige stormparaplu doet eigenlijk al de truc.

In 2018 is binnen de regeling ‘MIA-VAMIL’ subsidie beschikbaar voor elektrische fietsen met een niet-flexibele overkapping. Om voor deze subsidieregeling in aanmerking te komen, moet aan drie voorwaarden worden voldaan. De fiets wordt zakelijk aangeschaft, is voorzien van een overkapping van niet-flexibel materiaal en de aanschafprijs inclusief overkapping moet minimaal € 2.500 (ex. Btw) bedragen. De ontwerpers van Design Compass uit Breda hebben een betaalbare overkapping ontwikkeld. De VELOPLU biedt als eerste in Nederland deze overkapping die gemaakt is van het vereiste materiaal.

De Milieu-investeringsaftrek is door de overheid in het leven geroepen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken. Deze subsidieregeling biedt de mogelijkheid om 36% van de aanschafwaarde van een e-bike af te trekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Bovendien kan 75% van de aanschafwaarde het eerste jaar fiscaal worden afgeschreven. De subsidieregeling kan met terugwerkende kracht, tot drie maanden na aanschaf worden aangevraagd.

Droog alternatief woon-werkverkeer
“Meer dan de helft van de Nederlanders (55%) vindt de e-bike een goed alternatief voor woon-werkverkeer” aldus Gert-Jan Jacobs van VELOPLU. “Wordt de e-bike beschikbaar gesteld door de werkgever, dan geeft 68% aan hier gebruik van te willen maken.” En dat is goed voor het milieu. Een e-bike veroorzaakt slechts 3% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto.

Plaats op:
Datum: 6 juni 2018
Categorie: Mobiliteit
Bron: VELOPLU
Gerelateerde artikelen  
27-03-2012 Nieuws Helft Nederlanders vindt e-bike alternatief voor woon-werkverkeer
30-03-2011 Nieuws E-bike pakket voor werkgevers gelanceerd
03-12-2012 Nieuws Green Deal voor meer fiets woon-werkverkeer
17-05-2019 Nieuws Politie Oost-Nederland gaat voor schoon reizen met snelle e-bike
09-09-2012 Nieuws Gratis e-bike voor Maastrichtse forens
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.