Nieuws  
 

Op 14 juni maakte Annemieke Nijhof, voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, bekend dat Center Parcs de mobiliteitswedstrijd Low Car Diet 2018 heeft gewonnen. De werknemers van Center Parcs scoorden afgelopen maand de meeste punten voor het zo duurzaam mogelijk reizen. Ook werd bekend dat Low Car Diet deelnemers positiever staan tegenover rekeningrijden, dan tegenover stadstol.

Center Parcs winnaar Annemieke Nijhof, voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, maakte bekend dat Center Parcs de overall winnaar is van Low Car Diet 2018. Ze gaf aan zeer verheugd te zijn met de mooie resultaten van alle deelnemers. Een wedstrijd als Low Car Diet past bij haar motto 'move before you're ready'. "Deze bedrijven en hun medewerkers wachten niet af, maar gaan nu al aan de slag met een gedragsverandering die bijdraagt aan ons klimaat. Ik hoop dat meer bedrijven juist door die praktische doorvertaling ervan geïnspireerd raken", aldus Nijhof.

CO2 effect Door een maand lang de fossiele (lease)auto te laten staan en te reizen met een e-bike, de NS of een elektrische auto, bespaarden de 15 deelnemende bedrijven 63,1 ton CO2. Alle 1300 deelnemers samen maakten 64% minder autokilometers (zie bijlage).

De deelnemers hebben hun aangepaste reisgedrag en de mobiliteitswedstrijd positief ervaren: "Ik was aangenaam verrast door de prestaties van een elektrische auto, ik denk er serieus over na om over te stappen op elektrisch rijden." en "Door deze wedstrijd kwam ik erachter dat ik na een fietstocht gewoon kan douchen op kantoor. Dat maakt de drempel om te fietsen een stuk lager, want je wilt wel fris achter je bureau zitten."

Rekeningrijden scoort positief De Reisbeweging legde de deelnemers van Low Car Diet ook een aantal mobiliteitsvraagstukken voor. Dit gaf een aantal verrassende inzichten.
Onder Low Car Diet deelnemers is ruim draagvlak voor een maatregel als rekeningrijden. Ook bij deelnemers die VVD of CDA stemden was een minderheid tegen. Daarentegen kan een stedelijke tolheffing niet op voldoende steun rekenen. Andere maatregelen als het terugdraaien van 130km/u naar 120km/u en diesels te weren uit milieuzones konden ook rekenen op steun van de meerderheid.
De deelnemers staan door hun kennismaking bij Low Car Diet positiever tegenover de elektrische auto. Ruim 50% geeft aan dat de kans dat hun volgende auto elektrisch wordt is toegenomen. Voor het stimuleren van overig duurzaam vervoer is de sleutel tot succes het afstemmen van vergoedingen en faciliteiten. Wanneer privé gebruik van de businesscard wordt toegestaan door de werkgever zijn zij sneller bereid over te stappen. Omkleedvoorzieningen en aantrekkelijkere fietsvergoedingen moeten leiden tot meer fietsers.

Plaats op:
Datum: 18 juni 2018
Bron: Low Car Diet
Gerelateerde artikelen  
26-04-2018 Nieuws Leasemaatschappijen ondersteunen Low Car Diet
15-05-2018 Nieuws Verduurzamen bedrijven zit 90% in mobiliteit
12-09-2019 Nieuws Low Car Diet officieel van start
22-07-2019 Nieuws Een maand lang kiezen voor duurzaam reizen
13-11-2017 Nieuws Meer dan 30 ton CO2-uitstoot bespaard door Low Car Diet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.