Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

PostNL heeft de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. Leeuwarden heeft nu de primeur, en is de eerste binnenstad waar PostNL post en pakketten uitstootvrij gaat bezorgen. Alle pakketten in het centrum van de Friese hoofdstad worden vanaf 2018 elektrisch bezorgd. Wethouder Friso Douwstra nam vandaag in het kader van de Elfwegentocht het eerste elektrisch bezorgde pakket in ontvangst van Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek PostNL.
 
In 2018 vervangt PostNL in de binnenstad Leeuwarden alle voertuigen door elektrische bestelbussen en kleine elektrische voertuigen (Stints). Pakketten worden met elektrische voertuigen bezorgd vanaf een centraal overslagpunt in de stad. Brieven werden in Leeuwarden altijd al op de fiets of lopend en dus uitstootvrij bezorgd. Deze duurzame bezorging sluit ook aan op de ambitie van de stad Leeuwarden voor een schone binnenstad zonder uitlaatgassen.

Het is de ambitie van PostNL om in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. Hiervoor ondertekende het bedrijf samen met verschillende overheden en andere bedrijven de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek. Als onderdeel daarvan verving PostNL in 2017 meer dan 60 autoritten in Amsterdam door elektrische bakfietsen.
 
Elfwegentocht
Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad van Europa en zet extra in op duurzaamheid. De Elfwegentocht is in dat kader het ambitieuze plan om in de gehele provincie Friesland twee weken lang fossielvrij voort te bewegen. Van 1 t/m 14 juli wordt het een feest zonder een druppel diesel of benzine. Alle hogescholen, vele middelbare en lagere scholen, alle 20 gemeenten, de provincie en het bedrijfsleven doen mee. PostNL doet ook mee aan de Elfwegentocht. Wethouder Friso Douwstra nam in aanloop naar de Elfwegentocht vandaag het eerste elektrisch bezorgd pakket in ontvangst van Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van Post NL.
 
Duurzaam bezorgen in Friesland
In Friesland rijden alle PostNL auto’s op groengas. Daarnaast worden in de provincie alle scooters in 2018 vervangen door elektrische scooters. Ook op de Waddeneilanden zet PostNL in op geheel uitstootvrije bezorging van post en pakketten. Terschelling is het eerste eiland waar het bedrijf sinds maart 2017 uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgt. Inmiddels gebeurt dit ook op Schiermonnikoog en Ameland. Vlieland en Texel volgen.

Plaats op:
Datum: 19 juni 2018
Categorie: Milieu
Gerelateerde artikelen  
18-05-2017 Nieuws PostNL vervangt 100 autoritten door e-bakfiets in Amsterdam
27-03-2017 Nieuws PostNL bezorgt 100 procent uitstootvrij op de Wadden
21-09-2012 Nieuws Bestelbussen PostNL in Leeuwarden over op groengas
04-10-2016 Nieuws PostNL vervangt 400 dieselwagens door schonere groengasbestelwagens
10-05-2018 Nieuws Friese start met elektrische Buurauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.