Nieuws  
 

Private lease voor een elektrische auto is voordeliger dan het aanschaffen van een elektrische auto. Gemiddeld zijn de kosten voor een leaseauto 8% goedkoper per maand dan wanneer de auto wordt gekocht. Dit blijkt uit onderzoek van leasescanner.nl.

In het onderzoek van leasescanner.nl zijn er drie verschillende elektrische auto’s gebruikt in de vergelijking. Voor deze auto’s werd middels de ANWB rekentool berekend wat de gemiddelde kosten per maand zijn wanneer de auto wordt gekocht. Deze prijs is vervolgens vergeleken met leaseprijzen van vier verschillende maatschappijen. Hierbij werd gekozen voor een private leasecontract van 48 maanden met maximaal 10.000 kilometers. Uit de gegevens blijkt dat het kopen van een elektrische auto gemiddeld 8% duurder is dan het leasen van een elektrische auto. Binnen de leaseprijzen waren niet veel opvallende verschillen zichtbaar.

Ondanks dat de prijzen voor het leasen van een elektrische auto lager liggen dan de kosten voor het kopen van een elektrische auto betekent is het maandbedrag voor het leasen van een elektrische wagen nog steeds erg hoog. Een elektrische auto heeft een hele hoge aanschafwaarde, wat natuurlijk wordt doorberekend in de leaseprijs. Zo is in deze vergelijking de goedkoopste leaseprijs voor een Volkswagen e-Golf met €494,-, dit is een fors bedrag als je bedenkt dat de vergelijkbare benzine variant al te leasen is voor een bedrag van €335,-.

Daarnaast is het ook een stuk logischer dat het leasen van een elektrische auto voordeliger is dan het kopen van een elektrische auto. Hierbij gaat het niet alleen om de maandelijkse kosten voor auto. Wanneer je een auto leaset wordt het risico volledig overgedragen aan de leasemaatschappij. Er wordt een vast bedrag per maand betaald voor een vastgestelde periode. Wanneer je een auto aanschaft heb je geen zekerheid over de de prijs die je ervoor kan krijgen als je de auto na een bepaalde periode wilt verkopen. Wanneer de elektrische auto na een periode van bijvoorbeeld 5 jaar wordt verkocht, is deze al relatief oud in vergelijking met de nieuwe modellen die dan op de markt zijn. Het risico aspect wat hiermee wordt benoemd is niet mee te nemen in een vergelijking tussen leasen en kopen.

Plaats op:
Datum: 30 augustus 2018
Bron: Leasescanner
Gerelateerde artikelen  
12-09-2018 Nieuws Consument laat elektrische leaseauto staan
07-08-2018 Nieuws Elektrische auto verzekeren nog altijd duurder
17-12-2010 Nieuws Leasetarieven elektrische auto’s in 2011 (fors) omhoog
26-10-2017 Nieuws NLE schudt nu ook leasemarkt voor elektrisch rijden op
28-05-2018 Achtergrondartikelen Maandelijkse kosten elektrische auto’s dalen heel hard
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.