Nieuws  
 

Taxicentrale Amsterdam (TCA) is de samenwerking aangegaan met de Nederlandse reis-app Tranzer. Met de app is het mogelijk om te reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer, zonder dat daar een OV-chipkaart, klantenkaart of andere apps voor nodig zijn. Tranzer maakt het mogelijk vooraf de reis volledig te plannen, te boeken en in een keer te betalen via iDeal of creditcard. Door de samenwerking kunnen gebruikers van Tranzer voortaan ook gebruikmaken van de taxi’s van TCA.   

In Tranzer heeft TCA een partner gevonden die bijdraagt in het zo eenvoudig en transparant mogelijk reizen. “Het is een innovatieve oplossing die in één overzicht de snelste en goedkoopste reisopties weergeeft. Gebruikers van de app kunnen van tevoren de ritprijs inzien en betalen en komen zo ook niet voor verrassingen te staan”, aldus Hedy Borreman, directeur van TCA.

De reis-app is in december vorig jaar door Tranzer op de markt gebracht. De Nederlandse innovatie ontving al snel een Europese prijs voor Best Smart City Initiative. Naast TCA hebben vervoerders als Connexxion, RET, NS, GVB en EBS zich inmiddels al aangesloten bij Tranzer. Tranzer wil ook uitbreiden buiten de Nederlandse grenzen, door samen te werken met KLM, WeChat, NS Internationaal en vele andere vervoerders in Europa.

Plaats op:
Datum: 5 september 2018
Categorie: Openbaar Vervoer
Bron: TCA
Gerelateerde artikelen  
02-06-2016 Nieuws 9292 en Translink zetten stap naar 1 loket voor reiziger OV
14-10-2019 Achtergrondartikelen Geert Kloppenburg in gesprek met Paul Rooijmans over MaaS (podcast)
22-10-2010 Nieuws Connexxion start samenwerking met Wheels4all
11-03-2013 Nieuws XXImo wint Europese prijs voor prepaidprogramma
19-05-2017 Nieuws Amsterdam Science Park introduceert deelauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.