Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.


Seminar Stadslogistiek tijdens Ecomobiel


Op dinsdag 9 oktober wordt, tijdens Ecomobiel, in het Mobiliteit Theater een seminar georganiseerd over stadslogistiek.

Goederenstromen die de stad binnenkomen, gaan naar bouwplaatsen, horecabedrijven, winkels, kantoren en consumenten die online kopen. De vraag naar leveringen in steden neemt toe en de logistiek wordt steeds fijnmaziger en tijd-kritischer. Zonder die goederen staat de stad stil: geen biertje op het terras, geen nieuwe woningen en niet de laatste mode in de winkels.

Ondernemers willen het liefst zo min mogelijk belemmeringen. Maar niet iedereen is blij met al dat transport. Bewoners willen schone lucht, een veilige weg naar school en een plezierige woonomgeving. Het gaat bij stadslogistiek om meer dan alleen schoon vervoer. Stadslogistiek krijgt minder ruimte in de steden en woonwijken.

  • 14.30 – 14.50 uur | Intro / state of the art (door Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek, Hogeschool van Amsterdam)
  • 14.50 – 15.10 uur | Wat staat je - als bedrijfsleven – te wachten in steden, a.d.h.v. Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (door Veronique Meines, Project Manager GD ZES, Connekt)
  • 15.10 – 15.30 uur | Sector afhankelijke oplossingen, zoals bouw, horeca distributie, pakketdistributie, groot vrachtvervoer (door Hans Quak, TNO)
  • 15.30 – 15.50 uur | De praktijk: het business model van verduurzamen van de vloot – kosten efficiënt, aanbestedingen, voordelen op een rij (door PostNL, spreker nog niet bekend)
  • 15.50 – 16.00 uur | Q&A


Spreker tijdens dit seminar is Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Meer informatie staat hier. Let op: Ecomobiel is gratis toegankelijk. Registreren kan hier.


Seminar Next Trust tijdens Ecomobiel

Tijdens Ecomobiel vindt, in samenwerking met Evofenedex, op dinsdag 9 oktober het seminar Next Trust plaats.

Tijdens de bijeenkomst gaat Evofenedex in op de nieuwe benaderingen, ontwikkelingen en enkele best practices van samenwerking in de logistieke keten, als onderdeel van het NexTrust project, waarin 31 partijen uit de logistiek met elkaar samenwerken met als doel de efficiency en duurzaamheid te vergroten door veilige en betrouwbare met elkaar verbonden netwerken te creëren.

Tijdens de sessie geeft Evofenedex een inkijkje in dit project. Er wordt gekeken naar enkele resultaten en stilgestaan bij pilots en projecten die in Nederland lopen.

Next Trust wordt gehouden in het Mobiliteit Theater, op woensdag 9 oktober van 13:00 tot 14:00 uur. Aanmelden kan via de reguliere Ecomobiel bezoekersregistratie.


Opdracht Eleqtron voor VvE in Amsterdam

Ook voor VvE’s is een collectieve Qcharge infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen interessant.

Eleqtron heeft hiervoor de opdracht gekregen van een grote VvE in Amsterdam. Het gaat om een gezamenlijke parkeergarage met circa 180 plekken in een appartementencomplex. Met deze technische uitbreiding is een groot gedeelte van de bewoners de komende jaren in staat om de eigen parkeerplek elektrisch te gaan laden en daarin volledig ontzorgd te worden.

Hiermee tonen de bewoners van deze VvE in Amsterdam hun daadkracht om de kwaliteit van de leefomgeving te vergroten en op schaalgrootte gebruik te maken van emissievrij en duurzaam vervoer. Met de innovatieve Qcharge oplossing wordt er optimaal gebruik gemaakt van de collectieve elektriciteitsvoorziening en infrastructuur.

Dankzij de Qcharge laadinfrastructuur is deze VvE nu voor 70% voorbereid op de toekomst van elektrisch rijden. De installatie kan eenvoudig voor 90% worden uitgebreid, door op dat moment de aftakkingen en backplates te monteren. Als de elektrische auto binnen is, hoeft slechts het Qcharge oplaadpunt te worden ingeklikt en opgestart.

Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen. Met Qcharge is er een kostenverlagende en flexibele manier van installeren beschikbaar. Dit maakt de drempel voor de stap naar het realiseren van elektrische laadvoorzieningen een stuk eenvoudiger.


BKL Cargobike maakt succesvolle start

Van post- en pakketbezorging tot park- en landschap onderhoud: de elektrische driewieler is multi-inzetbaar.

De BKL Cargobike is een Spaans product dat speciaal is ontwikkeld voor zakelijk gebruik. De fiets heeft drie wielen, waardoor deze een groot laadvermogen en een verhoogde stabiliteit heeft. De Cargobike kan volledig op maat worden gemaakt. Zo kan er een box op worden geplaatst met een inhoud van 550 liter en worden uitgerust met gereedschap.

De bike wordt al enige tijd met succes ingezet, steeds weer met een specifieke toepassing. Postbedrijven als het Spaanse Correos en DHL brengen er hun post mee rond, bierbrouwers Heineken en Cruzcampo bevoorraden er cafés in drukke binnensteden mee en diverse gemeenten in Spanje en Portugal zetten ‘m in voor park- en landschapsonderhoud. Daarnaast gebruiken diverse bedrijven de e-bike voor hun monteurs.

De BKL Cargobike is volledig uit aluminium vervaardigd, zowel het frame als de box, waardoor het voertuig erg licht is. De actieradius kan oplopen tot maar liefst 60 kilometer en de batterij is snel en gemakkelijk te wisselen. Verder heeft de driewieler Michelin banden, Shimano remmen en een elektrisch systeem van Continental.

E-Milers.com is de Nederlandse importeur van de BKL Cargobike en is tijdens Ecomobiel te vinden op standnummer B.067 in hal 6. Naast de BKL presenteert E-Milers.com daar ook haar andere elektrische vervoermiddelen, waaronder de Silence e-scooter, de Segway en de Veeley elektrische step.

Plaats op:
Datum: 6 september 2018
Bron: Ecomobiel / 54Events
Gerelateerde artikelen  
10-10-2016 Video Flitsinterview met E-One tijdens Ecomobiel
24-10-2016 Video Flitsinterview met Vereniging Elektrische Rijders tijdens Ecomobiel
10-10-2016 Video Flitsinterview met Eneco tijdens Ecomobiel
14-10-2016 Video Flitsinterview met EC-Rent tijdens Ecomobiel
26-09-2013 Nieuws Elektrische scooter wint ‘Electric Battle’
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,95 seconden.