Nieuws  
 

Twee derde van de werknemers (65 procent) staat positief tegenover het idee dat de werkgever een beloning voor een veilige en zuinige rijstijl invoert als stimulans voor veilig en zuinig rijgedrag. Bijna de helft van de respondenten (49 procent) zou inzicht willen in het eigen rijgedrag, bijvoorbeeld in de vorm van periodieke rapportages. Drie op de tien (31 procent) zou er zelfs positief tegenover staan wanneer hier een competitief element aan wordt toegevoegd. Dat blijkt uit onderzoek naar rijgedrag van Verizon Connect. Samen met onderzoeksbureau Panelwizard ondervroeg Verizon Connect, leverancier van telematica- en fleetmanagementoplossingen, 816 bestuurders van bedrijfswagens in verschillende branches in Nederland, waaronder transport, logistiek, bouw en installatie.

Om veilig en zuinig rijgedrag te belonen, gebruiken werkgevers vaak inzicht op basis van gps- en voertuigvolgsystemen. Vrijwel alle ondervraagden (92 procent) vinden dat een werkgever middelen of strategieën mag inzetten om werknemers te helpen met de bedrijfswagen veiliger of zuiniger te rijden. Vier op de tien werknemers (42 procent) staan bovendien positief tegenover het idee dat de werkgever rijgedrag bijhoudt met een gps- en voertuigvolg- of fleetmanagementsysteem. Minder dan een tiende van de ondervraagden gaf aan hier juist negatief tegenover te staan.

Respondenten die positief zijn over het idee van een fleetmanagementsysteem, hebben daar verschillenden redenen voor. Volgens het onderzoek zou 61 procent van die groep werknemers graag weten of zijn rijstijl wel zuinig en veilig is. Bijna de helft (49 procent) vindt het handig dat collega’s met onveilig rijgedrag op basis van dit inzicht aangesproken kunnen worden op hun rijgedrag. Ruim een derde (33 procent) zou dit inzicht gebruiken om zijn werkgever te laten zien hoe (on)realistisch de in de planning opgenomen reistijd is, en een even groot percentage zou een fleetmanagementsysteem handig vinden voor automatische ritregistratie.


Plaats op:
Datum: 7 september 2018
Bron: Verizon Connect
Gerelateerde artikelen  
20-07-2018 Nieuws Bestuurder bestelbus niet bewust bezig met CO2-uitstoot
27-06-2018 Nieuws Onveilig rijgedrag neemt toe onder bestuurders bedrijfswagens
12-09-2013 Nieuws Bestuurder van bestelauto rijdt voorzichtiger in eigen auto
03-09-2012 Nieuws Werknemers: forensentaks heet hangijzer bij verkiezingen
26-08-2011 Nieuws Fleetmanagers ontberen inzicht rijgedrag buitendienst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.