Nieuws  
 

Malin, het platform om op objectieve wijze te kunnen vaststellen of specialistische kennis en/of kunde noodzakelijk is bij het repareren van auto(ruit)schade, komt nu beschikbaar voor alle bij autoschadeafwikkeling betrokken partijen. Met Malin kan op basis van enkele voertuig- en schadekarakteristieken snel vastgesteld worden of noodzakelijk is het schadeherstel uit te laten voeren door bedrijven die aantoonbaar beschikken over de juiste competenties en equipment.

Veel van de huidige automodellen bieden een enorme lijst opties op het gebied van actieve/passieve veiligheid en rij-assistentie. Deze geavanceerde opties, ADAS-systemen, dragen bij aan het voorkomen van schade of het beperken van de gevolgen, maar hebben ook invloed op de schadelast. Door de verschillende materialen, gereedschappen, methodieken en competenties die nodig zijn om een verantwoorde (ruit)schadereparatie uit te voeren, is het noodzakelijk om een gecertificeerd schadeherstelbedrijf te kiezen. Malin helpt de gebruiker bij het bepalen van de meest optimale reparatielocatie.

Tot op heden was het gebruik van Malin voorbehouden aan de bedrijven die gelieerd zijn aan Schadeherstelmeester, in 2016 de initiatiefnemers van Malin en ook de aangewezen bedrijven om complexe, merkgerelateerde reparaties uit te voeren. Door verzelfstandiging van Malin, inclusief een aanvullende sturingsmodule, in een nieuwe, onafhankelijke organisatie, kunnen nu ook andere marktpartijen gebruik maken van deze innovatieve en onafhankelijke software.
Met de brede beschikbaarstelling van Malin wil de organisatie een duurzame bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid, reparatiekwaliteit, beheersing van de schadelast en de optimalisering van de inzet van schaarse mensen en machines bij autoschadeherstel.

Plaats op:
Datum: 11 september 2018
Categorie: Schade / schadeherstel
Bron: Malin
Gerelateerde artikelen  
21-09-2016 Nieuws Malin is software om complexe schades te bepalen
15-06-2017 Nieuws Autoschadehuis sluit aan bij Schadeherstelmeester
18-07-2019 Nieuws Schadeherstelmeester scherpt koers verder aan
09-11-2009 Nieuws Steenslag slechte wegen verdubbelt autoschade
25-04-2012 Nieuws Pakket van Eisen Duurzaam Repareren vastgesteld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.