Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

 
Het is druk onderweg. Onze economie draait op volle toeren en dat betekent dat steeds meer mensen gebruik maken van de wegen, treinen en fietspaden. Minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekken in 2019 ruim zeven miljard euro uit voor aanleg en beheer en onderhoud van de infrastructuur zodat mensen en goederen zo snel mogelijk op de plek van bestemming komen en tegelijkertijd kwaliteit van de leefomgeving verbetert. De minister en staatssecretaris zetten daarnaast in 2019 fors in op verbetering van de verkeersveiligheid en de circulaire economie.
 
Minister Van Nieuwenhuizen: “Ik kan de files niet oplossen, maar ik doe er alles aan om ze te beperken. We verbreden onze wegen, leggen nieuwe wegen aan en we verjongen en vernieuwen onze bruggen en tunnels om storingen en dus oponthoud voor de automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zoveel mogelijk te voorkomen. Ik wil daarbij volop gebruik maken van innovaties, die ervoor zorgen dat we niet alleen vlotter maar vooral ook veiliger op de plek van bestemming komen.”
 
Staatssecretaris Van Veldhoven: “Het wordt steeds drukker in Nederland. Met goed openbaar vervoer, meer en langere treinen kunnen we druk van de ketel halen. Daarnaast moeten we de verschillende vormen van openbaar vervoer beter op elkaar laten aansluiten, zodat we nog beter aansluiten bij wat de reiziger wil. Ik wil het Nederlandse spoornetwerk verbeteren om de groei van het aantal treinreizigers op te vangen. Door extra investeringen in fietsroutes, fietsenstallingen en regelingen met werkgevers, wordt de fiets daarnaast een aantrekkelijk en gezond alternatief om mee naar het werk te gaan.”

Lees hier het hele bericht

Plaats op:
Datum: 19 september 2018
Gerelateerde artikelen  
19-09-2018 Achtergrondartikelen IenW maakt werk van veilige en duurzame mobiliteit
17-09-2019 Nieuws Extra geld voor onderhoud wegen, vaarwegen en spoor
11-12-2017 Nieuws Honderden miljoenen voor toekomstbestendige infrastructuur
20-09-2016 Nieuws Financiering infrastructuur is voor de toekomst zeker gesteld
11-12-2019 Nieuws Half miljard euro voor verkeersveiligheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.