Nieuws  
 

EVBox wil in 2025 1 miljoen actieve EVBox laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox,  op het podium van de Global Climate Action Summit in San Francisco uitgesproken. EVBox heeft nu 60.000 laadpunten.

Kristof Vereenooghe, CEO of EVBox, over deze ambitie: ‘We leven in extreem moeilijke tijden. Door de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel lopen we risico op permanente gezondheidsschade voor de mensheid. In grote steden ademt 90% van de mensen ongezonde lucht door een te hoge co2-emmissie. Bijna een kwart van deze uitstoot wordt veroorzaakt door het verstoken van fossiele brandstof voor transport. Met elektronische mobiliteit gaan we het tij keren. EVBox committeert zich daarom aan de doelstelling om in 2025 1 miljoen laadstations actief te hebben. Dat is ambitieus, maar noodzakelijk als we de wereld willen verduurzamen.’

Groei van 1500%
EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadstations, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500%. Die groei gaat EVBox op de volgende manier realiseren:

  • De verkoop van elektrisch aangedreven auto’s blijft de komende jaren exponentieel stijgen. De BNEF voorspelt dat er in 2025 11 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen worden verkocht en dat er meer dan 30 miljoen elektrische auto’s op de weg zullen rijden. In 2017 werden er 1,1 miljoen elektrische auto’s verkocht.
  • De vraag naar laadstations stijgt mee met de groeiende verkoop van elektrische auto’s.
  • Door de snelle opkomst van het elektrisch rijden wordt het gemakkelijk voor de industrie om schaalvoordelen te creëren. Voertuigen, laadstations en batterijen worden allemaal goedkoper door schaalvoordeel en innovatie. Hierdoor worden de kosten voor laadstations lager.
  • EVBox blijft zijn portfolio uitbreiden. Er worden laders met gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC) ontwikkeld. Daarbij wordt er geïnvesteerd in nieuwe partnerships om massaproductie van laadstations efficiënter en goedkoper te maken.


Om de verduurzaming van de mobiliteit te realiseren werkt EVBox nauw samen met landen, steden, organisaties die de waarden delen en ook streven naar het reduceren van de CO2-uitstoot. Eén van die samenwerkingspartners is de gemeente Rotterdam.


Plaats op:
Datum: 20 september 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: EVBox
Gerelateerde artikelen  
11-07-2018 Nieuws EVBox neemt Franse branchegenoot EVTronic over
12-10-2018 Nieuws EVBox en ChargePoint verbinden laadnetwerken
13-02-2019 Nieuws Nieuw laadstation van EVBox wint iF Design Award 2019
14-12-2018 Nieuws EVBox doet het goed in de Navigant Research Leaderboard
07-12-2018 Nieuws EVBox wint gerenommeerde CES innovation award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.