Nieuws  
 

Met het groeiende aantal vrachtwagens dat dagelijks in het centrum moet zijn, dreigen de Nederlandse binnensteden verstopt te raken. City Hub trekt hiertegen ten strijde met groene stadsdistributie vanuit slimme magazijnen aan de rand van de stad. En binnenkort ook met de Zolution: een geheel nieuw elektrisch voertuig dat ontwikkeld is door de specialisten van Urban Mobility Systems (UMS). City Hub en UMS lanceren de Zolution op de techbeurs CES Unveiled Amsterdam 2018. Op donderdag 27 september onthult Gary Shapiro, CEO van CTA, samen met Prins Constantijn van Oranje, StartupDelta Special Envoy, daar het eerste voertuig op het Beursplein.

Gerard Gerritsen, CEO van City Hub: “De Zolution, zoals ontworpen door UMS vormt voor ons een belangrijk innovatie op het gebied van elektrisch transport. Het laadvermogen is veel groter dan wat de bestaande elektrische stadsvoertuigen bieden. Zo kunnen we voortaan niet alleen pakketten, maar juist ook rolcontainers en zelfs pallets vervoeren. Omdat de Zolution geen chassis kent, is de laadvloer laag en is het laden van containers en pallets kinderlijk eenvoudig. ”

De Zolution valt op door zijn laadruimte van 16 m3 en zijn laadvermogen van 1000+ kg. De bestuurder hoeft enkel een B-rijbewijs te hebben. De actieradius van het nieuwe stadse transportvoertuig is ook groter, weet Lars Kool, CEO van Urban Mobility Systems (UMS): "Met één keer laden kom je zo'n 150 kilometer ver. Je merkt dat de technologie een flinke sprong vooruit heeft gemaakt. Veel elektrisch vervoer is nog op basis van de accutechniek van een aantal generaties terug.” Ook opvallend aan de Zolution is de korte draaicirkel. “Daarmee manoeuvreer je makkelijk door de smalle straatjes van de binnenstad.”

Met de komst van het nieuwe transportmiddel wil Gerritsen nog meer transporteurs enthousiast maken voor ‘zijn’ slimme magazijnen aan de rand van de stad. “Het is voor logistieke dienstverleners bijna niet meer te doen om in Nederlandse binnensteden goederen af te leveren. Afgezien van de irritatie die de vele vrachtwagens en bestelwagens bij de lokale bewoners opleveren, zorgt de verkeerscongestie ook voor een aanzienlijke milieubelasting. Voor de chauffeurs zijn de strakke planningen bijna niet meer haalbaar, zeker als alles vaker stilstaat.”

Plaats op:
Datum: 28 september 2018
Categorie: Milieu
Bron: City Hub
Gerelateerde artikelen  
06-09-2019 Nieuws Mobiliteitsoplossingen van Rolling the City voor stad van morgen
30-09-2019 Nieuws City car Birò gaat samenwerking aan met WeGo
07-10-2019 Nieuws Rolling the City onthult elektrische LEV
23-03-2011 Nieuws Autobinck Europees distributeur elektrische Qugo
11-06-2018 Nieuws Mobility Service Nederland en Eneco eMobility slaan handen ineen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.