Laatste nieuws
 
 
  Video  


Het gezicht achter bedrijf:
Henk-Jan Kienhuis, algemeen directeur Transscope


Transscope is onder wagenparkbeheerders en fleet managers een bekende naam. Het in 1993 opgerichte bedrijf heeft dat in de eerste instantie te danken aan zijn oplossingen die de registratie van voertuigbewegingen mogelijk maken. In recente jaren is daar een reeks andere registratiemogelijkheden bij gekomen: van stationaire apparaten tot trams en vliegtuigen. En er komt nog meer aan. Tijd om eens nader te spreken met Henk-Jan Kienhuis, één van de eigenaren van Transscope.

Door onze redactie

Ruim vijfentwintig jaar geleden werd Transscope opgericht. Het scheelde echter weinig of het bedrijf had dat jubileum niet gehaald. In november 2008 werd namelijk het faillissement van de onderneming aangevraagd. Dat lag niet zozeer aan de producten of de tevredenheid van de klantenkring, weet Henk-Jan. Een wat te optimistisch uitgavenpatroon van de toenmalige directie – met omvangrijke kostenposten zoals drie eigen raceteams - lag ten grondslag aan het bedrijfsfalen. In feite ging het om een onderneming met een solide basis van producten en klanten. Het was voor hem en zijn huidige zakenpartner Bas van Walstijn reden om een goed gesprek met de curator aan te gaan. “Bas en ik werkten beiden al voor Transscope, dus wij kenden het bedrijf en de klanten goed”, licht Henk-Jan toe. Het was ook de reden voor het snelle handelen van de twee collega’s.

“Het faillissement werd op een woensdag uitgesproken. Vrijdagmiddag zaten wij bij de curator, meester van der Hel. Zaterdagmiddag kwam de taxateur langs om de inboedel te taxeren. Van der Hel gaf ons vervolgens het groene licht, zodat wij de maandag daarop alles al konden verhuizen van het toenmalige bedrijfspand in Enter naar Dedemsvaart. En op die locatie zitten wij nog steeds.” Van de toenmalige klanten is het merendeel Transscope door de jaren heen trouw gebleven, zegt Kienhuis. Op één na: Riool Reinigings Service, notabene één van de eerste grote klanten. Zij haakten af na de overname door Henk-Jan en Bas. Erg jammer, maar het is inmiddels positief afgelopen: “RSS heeft onlangs weer een contract met ons getekend. Dat doet ons toch wel goed.”

Zelf ontwikkelde hard- en software
De onderlinge rolverdeling die in 2008 door de beide directeuren/eigenaren was bedacht, werkt vandaag de dag nog steeds. Bas is het technische brein van de onderneming, onder andere verantwoordelijk voor alle hard- en software (inclusief de zogenoemde ‘firmware’, de programmatuur die op chipniveau is ‘ingebakken’) die het pand van Transscope verlaat. Henk-Jan is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de commercie. Daarnaast is er een team van acht medewerkers dat zorgdraagt voor zaken als de verkoop, het onderhoud, administratie en de klantenondersteuning. Die klantenkring is door de jaren aardig uitgebreid: Transscope bedient nu zo’n 700 klanten.

Lees hier het hele artikel

(Foto Paul Teixeira)

Plaats op:
Datum: 2 april 2019
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-04-2019 Achtergrondartikelen Hollandse nuchterheid blijkt succesvol
04-06-2018 Video Henk-Jan Kienhuis over 25 jaar Transscope Voertuigsystemen
19-01-2018 Nieuws HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst
02-12-2019 Video Dockr en Transscope leveren een duurzame last mile
14-10-2019 Achtergrondartikelen Milieu Peil Box zet nieuwe standaard voor milieumetingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,36 seconden.