Laatste nieuws
 
 
  Video  

Werelderfgoed de Beemster verkennen met de TWIZY dankzij Transscope.

Een uniek stukje Nederland, zo uniek dat het sinds 1999 door UNESCO is aangewezen als Werelderfgoed, de Beemster. Een gebied van maar liefst 72 km2 niet ver van Amsterdam, bestaande uit wonderschoon polderlandschap, met fotogenieke boerderijen en buitenplaatsen, vier gezellige dorpskernen en interessante musea. Een gebied dat niet alleen Nederlandse bezoekers trekt, maar ook een groeiend aantal toeristen vanuit de hele wereld.

Maar hoe zorg je ervoor dat de bezoekers ook écht kunnen genieten van de pracht en praal van de Beemster? Dat ze zich niet hoeven te beperken tot één dorpskern? Of massaal met rumoerige en vervuilende auto’s het gebied ontsieren? Danielle Woudstra van Visit Beemster ging op zoek naar een aantrekkelijk, milieuvriendelijk, stil, betaalbaar én in ‘t oog springend alternatief. En kwam uit bij de Renault TWIZY. Een kleine elektrische tweezitter, veilig en voorzien van de nieuwste technologie, waarmee je met maximaal 80 kilometer per uur door het Beemster-landschap zoeft.

Na contact te hebben gelegd met Martien de Jong van Renault Nieuwendijk, was er nog één vraag. Hoe deze TWIZY’s zodanig in te zetten dat het in de praktijk ook werkbaar is? Dat het plannen van de auto’s eenvoudig gaat zonder het gevaar te lopen op dubbele boekingen. Dat duidelijk is waar de auto’s zich bevinden. En dat er een goed beeld is van het aantal kilometers dat men gemiddeld rijdt. Over een goede én betaalbare oplossing hoefde Martien niet lang over na te denken: de Blackbox van Transscope.

Henk-Jan Kienhuis van Transscope hoorde de wensen van Visit Beemster aan en kwam direct met die versie van de Blackbox die hierbij aansluit: een doordachte carsharing module plus locatie- en kilometerregistratie. Waarbij er nog één kleine uitdaging was, het registreren van de auto’s zonder dat de bestuurder zich persoonlijk hoeft aan te melden. De oplossing werd gevonden in het combineren van het aan- en uitzetten van de elektrische motor met een card gelieerd aan de Blackbox, waarvoor het contactslot werd vervangen door een eenvoudige sensor. Nog gebruiksvriendelijker ook.

Inmiddels staan er zeven opvallend groene TWIZY’s bij fort Beemster. En om de initiatiefnemers ervan te overtuigen dat het ook daadwerkelijk het genoegen schept als gehoopt, gingen ze op een zonnige vrijdagmiddag in mei met z’n allen op pad. Een prachtige verkenningsroute door de overweldigend mooie Beemster. Zonder de natuur, de bewoners en andere weggebruikers te hinderen. Wel met het gevoel op een ontspannen manier met volle teugen te kunnen genieten van het mooie landschap en de gezellige dorpen.

Plaats op:
Datum: 6 juni 2019
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
06-06-2019 Achtergrondartikelen Werelderfgoed de Beemster verkennen met de TWIZY dankzij Transscope
19-01-2018 Nieuws HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst
13-05-2013 Nieuws Transscope koppelt blackbox met RFID identicatie
26-06-2018 Achtergrondartikelen Blackbox van Transscope voor Monsterse Reddingsbrigade
23-10-2012 Nieuws Transscope voorziet 150 autos van Bikkel van blackbox
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.