Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Steeds meer particulieren ontdekken de leaseauto. Waar een auto leasen voorheen vooral op zakelijk gebied werd toegepast, zien we dat dit tegenwoordig zeker niet meer het geval is. Private lease is voor werkelijk iedereen weggelegd. Maar wat staat je precies te wachten als je een auto least? Is je auto verzekeren nog nodig? Kan je onverwachts voor extra kosten komen te staan? Wat gebeurt er als je de auto total loss rijdt? Op al deze vragen en meer geven wij antwoord in dit artikel.  

Auto leasen en het afsluiten van een autoverzekering

Iedere autobezitter weet dat een autoverzekering afsluiten het eerste is wat je doet als je een nieuwe of tweedehands auto aanschaft. Maar hoe zit dat als je een auto least?

Het is allereerst belangrijk om te weten dat een auto leasen eigenlijk veel weg heeft van huren. Je mag rijden in de auto, maar het behoort niet tot jouw eigen bezit. Natuurlijk is leasen veel goedkoper dan huren als je een auto voor de lange termijn nodig hebt, maar het effect blijft hetzelfde. De auto blijft dus altijd in het bezit van de garage. Deze is dan ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto en de type autoverzekering die afgesloten moet worden. Hier hoef jij je dus niet druk over te maken.

Bij het maandelijkse leasebedrag zit alles inbegrepen. Noem het maar een all-inclusive pakket. Hierdoor kom je nooit voor onverwachte kosten te staan en hoef je ook de autoverzekering niet voor jouw rekening te nemen. Wel zo makkelijk!

Leaseauto total loss: wat nu?

Natuurlijk probeer je altijd zo veilig mogelijk te rijden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Eén onoplettend moment van jou of iemand anders kan genoeg zijn om een groot ongeluk te veroorzaken. In dat geval mag je al blij zijn als je zelf niets ernstigs mankeert. Toch is het wel even slikken als je hoort dat de auto total loss is. Dit is natuurlijk al zo als de auto in je eigen bezit is, maar zeker als je deze geleased hebt. Wat gebeurt er dan?

Over het algemeen is de garage gewoon verzekerd voor dit soort ongevallen. Deze zijn immers niet te voorkomen. Voor jou geldt echter wel dat je een leasecontract hebt afgesloten, dus je zit nog enkele maanden of jaren vast aan de leaseauto. Daarom zal er samen met jou naar een oplossing worden gekeken. Vaak wordt er gekeken naar een andere auto, waarbij je het huidige leasecontract gewoon kunt overnemen.

Leaseauto kopen na looptermijn

Soms raken mensen zo dol op hun auto dat ze deze graag in eigen bezit zouden willen hebben. Gedurende de looptermijn van het contract is dit natuurlijk niet mogelijk, maar nadat deze beëindigd is kan dit vaak wel. Als jij hier wat voor voelt, is het belangrijk om dit tijdig door te geven aan de leasemaatschappij. Zo voorkom je dat ze al plannen maken voor de auto. In de meeste gevallen betaal je dan de dagwaarde van de auto. Bedenk wel goed of het niet prettiger is om voor dat geld in een nieuwe private lease auto te rijden!

Plaats op:
Datum: 18 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
28-11-2019 Nieuws Verzeker je goed bij lease
28-06-2016 Achtergrondartikelen Verschil zakelijke autoverzekering versus privé autoverzekering
20-07-2018 Nieuws Autoverzekering via merkdealer een stuk duurder
08-01-2016 Achtergrondartikelen Wat kost autorijden nou eigenlijk?
01-08-2011 Nieuws LeasePlan: ondernemers verkijken zich op kosten eigen auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,37 seconden.