Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

VWE Occasionmonitor is vernieuwd! De tool gaf al een overzicht van alle auto’s die een bedrijf online adverteert, maar is nu nog verder uitgebreid. Voor elke vestiging wordt aangegeven bij welke auto’s verbeteringen mogelijk zijn in de manier waarop de auto staat aangeboden en hoe de vraagprijs is in verhouding tot de actuele marktwaarde van de auto. En dankzij verschillende andere opties, geeft Occasionmonitor nu nog meer inzicht in de markt voor een specifieke occasion.

Demo auto’s uitsluiten
Ten eerste kunnen nieuwe en demo auto’s nu uit het aanbod gefilterd worden. Dit helpt een occasionmanager aan een overzicht van alleen de relevante occasions. Het dashboard geeft dan aan bij welke van deze gefilterde occasions er verbeteringen mogelijk zijn. Zo hoeft een occasionmanager alleen maar aandacht te besteden aan de auto’s waarbij dat echt nodig is.

Direct zichtbaar
Met een druk op de knop ‘Demo auto’s uitsluiten’ worden alle auto’s jonger dan 6 maanden én met minder dan 10.000 km uit de lijst gehaald. Direct worden alle indicatoren en aantallen in het dashboard daarop aangepast. In het voorbeeld hieronder wordt dan de bovenste BMW 1-serie uit de lijst verwijderd.Bepaal de beste marketingaanpak tot op uitvoeringsniveau
Occasionmonitor biedt inzicht in het actuele aanbod aan occasions op alle belangrijke advertentieportals. Dat kan tot op het niveau van een specifieke uitvoering. Overeenkomstige auto’s kunnen zo eenvoudig met elkaar worden vergeleken. En vanuit het overzicht van al deze overeenkomstige auto’s  kan er direct naar elke afzonderlijke advertentie worden doorgeklikt. Met het inzicht hoe een specifieke occasion zich verhoudt tot de markt, plus hoe groot het concurrerende aanbod is en hoe snel dergelijke auto’s worden verkocht, is het mogelijk om de beste marketingaanpak tot op uitvoeringsniveau te bepalen.
Ook inzicht in verkochte auto’s
Occasionmonitor toont het totale actuele online aanbod voor het gekozen type auto. Nieuw is dat daarnaast ook wordt aangegeven hoeveel van dat soort auto’s er de afgelopen tijd verkocht zijn, inclusief hoe lang die occasions te koop hebben gestaan. En wat de laatst geadverteerde prijzen waren van die occasions. Hierdoor wordt nog meer inzicht verkregen in de markt voor een specifieke auto. Zo is te zien voor hoeveel onder of boven de marktwaarde vergelijkbare occasions uiteindelijk verkocht zijn. Hierop kan worden ingespeeld met de prijsstrategie voor zo’n auto. En door het verkoopvolume van afgelopen maanden te vergelijken met het huidige aanbod van dat type occasion, is te bepalen of er nu een tekort of overschot aan dergelijke occasions is. Daar kan dan op worden ingespeeld door dat type auto’s in te kopen of na inruil deze juist af te stoten aan de handel.

Eigen occasionsite ook gescand
Veel merken voeren een eigen occasionlabel en hebben een eigen website waarop occasions van de eigen dealers geadverteerd worden. Maar ook leasemaatschappijen en veilinghuizen hebben vaak een gesloten of openbare website waarop zij hun occasionaanbod publiceren. Of dat nu openbare of gesloten websites zijn, al deze auto’s kunnen ook door Occasionmonitor gescand en getoond worden. Uiteraard dan alleen zichtbaar per eigen vestiging. Voordeel daarvan is, is dat het  complete aanbod in één overzicht staat. En dat al deze auto’s automatisch worden vergeleken met het verdere aanbod op de markt.

Plaats op:
Datum: 26 september 2016
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: VWE
Gerelateerde artikelen  
26-05-2016 Nieuws Meerderheid cabrio’s als occasion geïmporteerd
29-06-2017 Nieuws Snellere verkoop van met name elektrische occassions
27-06-2016 Nieuws Wordt de Franse occasion kampioen?
02-10-2018 Nieuws Uitgebreid occasionlease aanbod in online leasecalculator
19-04-2017 Nieuws Dure occasions in trek bij consument
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,39 seconden.