Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Wil je op een makkelijke manier wat bijverdienen? Denk er dan over na om je auto te delen via bijvoorbeeld Snappcar. Autodelen is namelijk erg voordelig voor jezelf, maar ook voor je organisatie.

Binnen het leasecontract van WagenPlan is het goed mogelijk om je auto te delen. Als eerste ga je natuurlijk op zoek naar een deelplatform waar jij je leaseauto zou willen aanbieden. Bekende voorbeelden hiervan zijn Snappcar of Parkflyrent.nl. Maar hoe ga je precies te werk? En welke afspraken moet je daarvoor maken met je werkgever?

Wat moet je afspreken met je werkgever?
Het is erg interessant om je leaseauto via autodeel platformen te delen. Al is het maar om je bijtelling te verzachten. Er zijn alleen wel dingen waar je op moet letten. Voor je werkgever kunnen er namelijk risico’s bij komen kijken. Kilometers kosten geld, en die worden betaald door de werkgever in het leasetarief. Wat nou als bijvoorbeeld de kilometer norm door jouw auto overschreden wordt omdat iemand opeens met jouw auto naar Zuid-Frankrijk rijdt? Je werkgever zal dan extra moeten bijbetalen terwijl jij inkomsten genereert op deze kilometers. Het is verstandig om je berijdersovereenkomst en mobiliteitsregeling erbij te pakken om te kijken of dit is toegestaan. Indien er niets over omschreven staat is het zaak de verdeling te bespreken indien de werkgever akkoord gaat en dit vast legt. Zorg dat je hier altijd een bevestiging van krijgt door middel van een machtigingsformulier die ondertekend is door een tekenbevoegde medewerker. Op welke manieren kun je het risico bij autodelen nog meer verminderen?

Deel je leaseauto met collega’s
Het levert veel voordelen op als je besluit om je auto alleen te delen met collega’s. Het risico op het maken van extra kilometers hou je op deze manier beter onder controle. Als er meerdere berijders binnen je bedrijf hun autodelen met collega’s ontstaat er een zeer rendabel wagenpark. De auto’s worden beter benut omdat ze minder lang stilstaan op de parkeerplaats, de berijder verdient er een zakcentje mee en voor de organisatie is het goedkoper dan het huren van een auto. Lees hier of zakelijk autodelen interessant is voor jouw bedrijf.

Autodelen met andere bedrijven
Een andere optie is dat je de leaseauto aanbiedt binnen het bedrijventerrein of bedrijfsverzamelgebouw. Zo blijf je ook op de hoogte wie er in jouw auto komt te rijden. Voor deze optie geldt hetzelfde dat het inzetten van een deelplatform erg handig is voor de afhandeling en ook voor de verzekering.

Vergeet de belasting niet
We moeten er wel even bij vermelden dat alle inkomsten die er binnenkomen door het verhuren van je leaseauto worden gezien als inkomen. Deze bedragen moeten dan ook worden vermeld bij de belastingaangifte. Op de website van de belastingdienst staat meer informatie over deze procedure.

Dit artikel verscheen eerder op wagenplan.nl

Plaats op:
Datum: 15 juni 2017
Bron: WagenPlan autolease
Gerelateerde artikelen  
07-12-2016 Achtergrondartikelen Is zakelijk autodelen interessant
09-06-2017 Nieuws 5 tips voor het delen van een zakelijke leaseauto
11-11-2016 Achtergrondartikelen Zakelijk autodelen: 7 tips om je op weg te helpen
20-06-2016 Nieuws Met je leaseauto op vakantie of niet?
10-10-2017 Nieuws Leasemaatschappijen kunnen autodelen laten groeien
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,37 seconden.