Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Twee voertuigen van de Monsterse Reddingsbrigade zijn voorzien van een blackbox. Enerzijds om alle ritten te registeren (wie gebruikt het voertuig), anderzijds voor de signaleringsverlichting (optische geluidssignalering – OGS). In het geval van een aanrijding door één van de voertuigen van de reddingsbrigade, geeft de blackbox uitsluitsel of de zwaailichten –met óf zonder geluid – aanstonden of juist niet en dát voorkomt een hoop discussie. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun werk: het bestrijden van de verdrinkingsdood.

Het doel van de Monsterse Reddingsbrigade is het bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. Dat doen zij primair door op het Westlandse strand preventief en waar nodig repressief op te treden. Van 15 mei tot 15 september zijn de lifeguards elk weekend (en tijdens de zes weken schoolvakantie ook doordeweeks) preventief aanwezig op het Westlandse strand. Buiten deze dagen én in de wintermaanden staat een alarmploeg van circa 30 lifeguards 24/7 klaar om uit te rukken. Daarnaast verzorgen ze ook opleidingen én geven ze voorlichting over het bestrijden van de verdrinkingsdood.

Wanneer zij met een voertuig uitrukken, registreert een blackbox of de zwaailichten wel of niet aanstaan. En dan betreft het niet alleen het volume, maar ook optisch, of het de blauwe of oranje lichten zijn. Daarmee is blackbox een mooie oplossing voor deze branche, waar men gebruik maakt van lichtsignalering. Waarom?

Omdat in de praktijk vaak blijkt dat discussie ontstaat of het geluid én de zwaailichten nou wel of niet aanstonden. Dat is belangrijke informatie, want in het geval van een aanrijding ben je pas een voorrangsvoertuig als én het geluid aanstaat én de zwaailichten aanstaan. Door het registreren haal je dat stuk van de discussie weg en kunnen de lifeguards zich focussen op hun werk; het helpen van mensen.

Transscope Voertuigsystemen sponsort een gedeelte van deze blackboxes, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend is. Henk-Jan Kienhuis: “De Monsterse Reddingsbrigade heeft een prachtige missie en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Het is mooi om te zien dat zij zich met de blackbox na een spannende reddingsactie geen zorgen meer hoeven te maken over eventuele discussies achteraf. Zo kunnen zij zich te allen tijde concentreren op hun belangrijke werk.”

Plaats op:
Datum: 26 juni 2018
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
09-10-2017 Achtergrondartikelen Blackbox helpt hulpdiensten
23-10-2012 Nieuws Transscope voorziet 150 auto’s van Bikkel van blackbox
13-05-2013 Nieuws Transscope koppelt blackbox met RFID identicatie
17-01-2018 Achtergrondartikelen Veilig werken langs de weg
25-01-2018 Achtergrondartikelen Aannemingsmaatschappij spaart het milieu dankzij de blackbox
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.