Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Kilometerregistratie is net als de tandarts; als u het bijhoudt, valt het reuze mee. Laat u de boel verslonzen, dan doet het pas echt pijn. Soms bent u als ondernemer verplicht om uw kilometers bij te houden en dat vergt wat discipline. Bijvoorbeeld wanneer u zakelijk rijdt en geen bijtelling wilt betalen, moet u een sluitende kilometerregistratie bijhouden. Maar hoe doet u dat, waar moet u op letten en zijn er tools die daarbij kunnen helpen? Het kan soms allemaal wat ingewikkeld zijn.Geen bijtelling
Bent u ondernemer? Dan kan het bijhouden van de kilometerregistratie u zelfs voordeel opleveren. Want wanneer u minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen. Dit moet u dan wel aantonen middels een sluitende én overzichtelijke kilometerregistratie. Kortom, een goede kilometerregistratie is belangrijk!

Kilometerregistratie bijhouden
Zorg ervoor dat u de gereden kilometers op de juiste wijze bijhoudt. Doet u dat niet, dan kunt u een hoge boete van de Belastingdienst verwachten. U moet per gereden rit het volgende noteren:
Type rit (zakelijk of privé)

  • Begin- en eind kilometerstand
  • Plaats van vertrek en bestemming
  • Datum
  • De route
  • Eventuele omrijkilometers (een vaak vergeten, maar belangrijke kolom! Ook hier moet u aangeven of deze kilometer zakelijk of privé zijn).


Zakelijk of privé?
Er zijn dus drie verschillende soorten ritten: zakelijk, privé of een gemengde rit. Voor deze laatste variant moet als eerste bepaald worden wat het hoofddoel is van de rit. Hoe bepaalt u dat? Vraag uzelf af of een willekeurige derde in dat geval ook de auto had gepakt. Komt u dan uit op een zakelijk hoofddoel, dan is de hele rit zakelijk en zijn de omrijkilometers privé. Is het hoofddoel privé dan is de hele rit privé en zijn de omrijkilometers zakelijk.

Alles op de rit
Het bijhouden kan bijvoorbeeld via Excel. Daar zijn online verschillende formats van te vinden. Eenvoudig om mee te beginnen, wanneer u niet zoveel ritten heeft. Let wel; hoe meer ritten, hoe tijdrovender en foutgevoeliger het werken in Excel wordt. Dan is de volgende stap een online tool, App of blackbox. Alle drie houden ze op basis van GPS de gereden kilometers bij. Een nauwkeurige en effectieve manier van het bijhouden van uw gereden kilometers. Soms zijn deze tools zelfs zo slim, dat de software automatisch uw overzicht naar de Belastingdienst verstuurt. Daarmee heeft u alles op de rit en kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Plaats op:
Datum: 31 juli 2018
Categorie: Blog
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-02-2011 Nieuws Athlon lanceert kilometerregistratie platform inclusief app
05-06-2013 Nieuws AMD: alle kilometers tijdens wachtdiensten zijn zakelijk
09-05-2017 Nieuws Informer en TrackJack lanceren koppeling voor rittenregistratie
10-01-2018 Achtergrondartikelen Alles op de rit in 2018
17-03-2010 Nieuws Met Nulbijtelling.nl legaal van de bijtelling af
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.