Laatste nieuws
 
 
  AutoleaseWereld Magazine  

Het thema van dit onderliggende AutoleaseWereld Magazine is flexibele en duurzame mobiliteit. Een populair onderwerp. Er wordt veel over gesproken en geschreven, want eigenlijk begrijpt iedereen wel dat we iets moeten doen aan onder meer het ongebreidelde verbruik van fossiele brandstoffen. Maar niet alleen dat: nieuwe generaties staan er anders in. Ze hechten veel minder of niet aan ‘de zakelijke leasebak’. Andere voordelen, zoals een prettige (digitale) werkomgeving met volop ontplooiingsmogelijkheden, tellen voor hen zwaarder. Die aspecten gaan dus een serieuze rol spelen in de manier waarop we ons zowel privé als zakelijk van A naar B bewegen, aangezien die nieuwe generaties straks het werk (moeten) doen.
Dit gezegd hebbende, valt het nog niet eens zo mee wat er daadwerkelijk gebeurt. Zoals tijdens de Fleetlounge (zie artikel op pagina 6) ook al duidelijk werd: er zijn talloze concepten voor flexibele en duurzame mobiliteit, maar wie gebruikt ze nu eigenlijk? En op welke schaal worden ze gebruikt? Het nog allemaal maar mondjesmaat, met hier en daar een mooie uitzondering. Dat ligt overigens vooral aan onszelf. De vraag ‘what’s in it for me?’ wordt blijkbaar niet adequaat genoeg beantwoord voor de gebruikers. Op het moment dat bijvoorbeeld de overheid de fiscale voordelen van de ook elektrisch aangedreven hybride auto weglaat, worden ze (bijna)niet meer verkocht, zo blijkt ook uit cijfers van de RAI. En dus stijgt de uitstoot van CO2 voor het tweede jaar op rij. Hoe groen zijn we dan eigenlijk? Dan is er nog een lange weg te gaan voor Rutte III om in 2030 volledig emissieloos te rijden….

Ook als we op Ecomobiel rondlopen, welke échte innovaties treffen we daar dan eigenlijk aan? Ja, in de presentaties….

Maar gewoon in het wild?
Blijkbaar is de druk nog niet groot genoeg. Maar daar wordt aan gewerkt. Naarmate er meer data beschikbaar zijn, wordt het ook steeds inzichtelijker om de juiste en meest doeltreffende maatregelen te nemen. Data zijn het nieuwe goud. Ook in de mobiliteitsindustrie. In dit nummer kunt u daarom nog veel meer lezen over mogelijkheden en onmogelijkheden van flexibele en duurzame mobiliteit.

John de Waard


Klik op het magazine om het online bladerbaar te lezen:

Of klik hier om het magazine te downloaden en later te lezen op uw tablet of e-reader.

Plaats op:
Datum: 17 november 2017
Bron: AutoleaseWereld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,19 seconden.