Nieuws  
 

De nieuwe B-Klasse legt de nadruk op sport in de Sports Tourer. Hij ziet er dynamischer uit dan zijn voorganger en biedt meer rijdynamiek in combinatie met nog meer comfort. Zijn avantgardistische interieur biedt een uniek gevoel van ruimte door het design van het dashboard. Het bijzondere aan het dashboard is het hoofdgedeelte dat wegbuigt richting de inzittenden en dat uitsparingen heeft ter hoogte van de bestuurder en de voorpassagier. De intuïtieve user interface van het lerende MBUX multimediasysteem is baanbrekend. Tot de sterke eigenschappen behoren de heldere weergave, de “Hey Mercedes” spraakbediening, het standaard touchscreen en functies als MBUX Augmented Reality.

Dankzij moderne rijassistentiesystemen heeft de B-Klasse een van de hoogste actieve veiligheidsniveaus in het segment, met functies die zijn overgenomen van de S-Klasse. Daarnaast is het interieur ruimer, terwijl de motoren zuiniger en milieubewuster zijn. Ook maakt een achttraps transmissie met dubbele koppeling zijn debuut. De verkoop van de nieuwe B-Klasse start in december 2018, terwijl de marktintroductie voor februari 2019 gepland staat.
De designers kregen de opdracht om van de nieuwe B-Klasse een opvallende verschijning te maken in de wereld van de MPV’s. Die opdracht werd op succesvolle wijze uitgevoerd, met een lange wielbasis (2.729 mm), korte overhangen voor en achter, een wat lagere daklijn en grotere velgen in de maat 16 tot 19 inch. Al deze aspecten zorgen voor dynamische proporties. Het relatief lage, progressieve front met vloeiende overgang van de motorkap naar de A-stijlen en de voorruit onderstreept net als de gespierde schouderpartij het sportieve uiterlijk.

Plaats op:
Datum: 15 oktober 2018
Bron: Mercedes-Benz
Gerelateerde artikelen  
19-03-2019 Nieuws Mercedes-Benz CLA CoupƩ
14-02-2011 Nieuws Mercedes toont C-klasse Coupé
12-01-2011 Nieuws Mercedes prijst nieuwe C-klasse 'scherp'
09-01-2019 Nieuws Nieuwe Mercedes-Benz CLA CoupƩ
02-03-2016 "Meer emotie, meer innovatie en sterker dan ooit"
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.