Nieuws  
 

Allego, Visa, American Express en Mastercard hebben samen een nieuwe, gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld. Hiermee zijn e-rijders in staat om met pinpas en creditcard contactloos te betalen via (EMV) NFC bij geüpgradede Allego-laders voor elektrische auto’s. De eerste Allego-snellader met (EMV) NFC-technologie is vanaf vandaag te gebruiken bij het Shell Holloway servicestation in Londen. De nieuwe technologie wordt daarna via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van Allego standaard met deze nieuwe functie geïnstalleerd.

De contactloze betaaltechnologie vereenvoudigt de laadervaring en maakt het mogelijk om eenvoudig een laadsessie te starten, stoppen en betalen. Dit door simpelweg de pinpas, creditcard, ‘wearable’ of het NFC-apparaat (met betaaldiensten als Apple Pay en Google Pay) tegen de betaalterminal van de lader aan te houden. De samenwerking met Visa en andere kaartsystemen maakt het voor e-rijders mogelijk om aan het einde van een laadsessie precies te zien hoeveel het hen heeft gekost.

EMV staat voor Europay, Mastercard en Visa en is een beveiligingsstandaard voor de chips die zich in debit en creditcards bevinden. NFC staat voor Near-Field Communication en is de technologie waarmee gegevens kunnen worden gelezen zonder contact.

Plaats op:
Datum: 11 oktober 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Allego
Gerelateerde artikelen  
17-07-2017 Nieuws Allego start samenwerking met Shell voor snelladen
26-05-2016 Nieuws Allego lanceert nieuwe app voor e-rijders
11-08-2017 Nieuws Allego maakt snelladen mogelijk bij Frankfurt International Airport
15-01-2019 Nieuws 12.000 laadpunten in Europa door Allego en GIREVE
13-04-2016 Nieuws BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.