Nieuws  
 

NewMotion, eNovates en PRE Power Developers hebben de krachten gebundeld om Vehicle-to-Everything (V2X) technologie toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met V2X kunnen elektrische auto’s als tijdelijke energieopslag gebruikt worden, door niet alleen stroom van het elektriciteitsnet af te nemen, maar dat ook weer op een later moment terug te leveren. De drie partijen ontwikkelden een nieuw type service: V2X (Vehicle-to-everything). Door een slimme combinatie van cloud-based control en integrated design, is een connected device ontworpen wat zich fysiek kenmerkt door een combinatie van de kleine omvang, minimaal gewicht en eenvoudige installatie, en in functionaliteit zich kenmerkt door een zeer snel reactievermogen als onderdeel van een connected service. Dit maakt het product zeer geschikt om V2X technologie rechtstreeks thuis of op kantoor toe te passen.

Haal meer energie uit je auto met V2G

  • Met Vehicle-to-Grid (V2G) technologie levert een elektrische auto een nog grotere bijdrage aan een emissievrije wereld door een verregaande integratie met hernieuwbare energie.
  • V2X betekent Vehicle-to-everything, waarbij niet alleen stroom kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar ook aan een huis of kantoor.
  • Het V2X device kenmerkt zich door haar kleine afmeting en lichte gewicht, reageert snel en is daarmee een goede combinatie met zonnepanelen.
  • Het V2X device kan aan de muur bevestigd worden en is daarom tevens geschikt voor thuisladen.
  • De V2X service kenmerkt zich door een hoge efficiency en snel reactievermogen
  • V2X is een bouwsteen in een stabiel elektriciteitsnetwerk bij een verdere elektrificering van ons energieverbruik.

Opslag van energie is één van de fundamenten van internationale klimaat- en energieakkoorden. Er wordt al veel hernieuwbare energie geproduceerd, maar het opslaan ervan gebeurt nog nauwelijks. Sander Ouwerkerk, Business Development Director van NewMotion: “We zien dat Nissan en Mitsubishi momenteel echt pioniers zijn van V2X-technologie, en wij wilden de bi-directionele mogelijkheden die hun auto's bieden toepasbaar maken voor iedereen. NewMotion is dan ook trots om deze V2X service beschikbaar te stellen voor commerciële doeleinden. Het is een perfecte aanvulling op de 360 graden service die we al reeds aanbieden op het gebied van smart charging. Die reikt met de V2X device helemaal full service, van installatie en onderhoud tot het leveren van energie. Met onze diensten kunnen elektrische auto’s zo een nog grotere rol spelen in het toepassen van hernieuwbare energie door (duurzame) elektriciteit tijdelijk op te slaan in de batterij van auto. Door slim om te gaan
met de opslag van schone, hernieuwbare energie van zon en wind, kunnen we de omschakeling naar een emissievrije wereld versnellen. Dat kan zonder grote investeringen in het net, want elektrische auto’s kunnen door deze V2X diensten pieken in vraag en aanbod binnen de huidige limieten houden. ”Plaats op:
Datum: 19 oktober 2018
Bron: New Motion
Gerelateerde artikelen  
23-10-2017 Nieuws Optimaal gebruik van duurzame energie door slimme technologie
26-05-2016 Nieuws Laadpaal waarmee auto elektriciteit aan het net kan leveren
22-10-2018 Nieuws Nissan LEAF getest als buffer voor groene stroom
11-07-2016 Nieuws Eerste vehicle-to-grid laadpaal goedgekeurd
26-02-2018 Nieuws Amsterdamse auto’s leveren elektriciteit aan het net
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.