Nieuws  
 

Jedlix verwelkomt als aanbieder van Slim Laden Greenchoice op haar platform. In samenwerking met deze duurzame energieleverancier, start Jedlix een pilotproject waarin Greenchoice klanten hun elektrische auto via een app kunnen opladen met een intelligent laadplan. Zo besparen ze op energiekosten en dragen ze bij aan een duurzaam en stabiel energienet.

De komende maanden krijgen honderd klanten van Greenchoice de mogelijkheid hun elektrische auto ‘Slim’ op te laden met behulp van een app die is ontwikkeld door Jedlix. De app berekent voor iedere gebruiker een optimaal laadplan, waarbij het rekening houdt met de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én de energieprijs. De app stuurt vervolgens de batterij van de auto slim aan.

Optimaal laden
Bij het ‘Slim’ opladen van de elektrische auto wordt optimaal gebruikgemaakt van de verwachte pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit. Als er een tekort aan stroom op het elektriciteitsnet dreigt, stopt het laden. Bij een overschot, als het bijvoorbeeld hard waait en de windturbines flink draaien, start het laden weer automatisch. Daarmee wordt de auto opgeladen wanneer de prijs het gunstigst is.

Met de pilot krijgt Greenchoice inzicht in de behoefte en wensen van klanten bij het opladen van hun elektrische auto. Daarmee wil de energieleverancier zich voorbereiden op de groeiende markt van duurzame mobiliteit.


Plaats op:
Datum: 25 oktober 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Jedlix
Gerelateerde artikelen  
09-11-2018 Nieuws Jedlix start samenwerking met groenste energiecollectief
18-01-2017 Nieuws Slim laden app nu beschikbaar voor alle Tesla -bestuurders
02-11-2018 Nieuws Lokale veiling om overbelasting op het elektriciteitsnetwerk te voorkomen
14-03-2019 Nieuws Extra CO2-besparing door slim laden elektrische auto’s
15-09-2016 Nieuws Geld verdienen met de elektrische auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.