Nieuws  
 

De tien grootse autoleasemaatschappijen van Nederland hebben hun marktpositie verder versterkt. Samen zijn zij nu goed voor 72,6 procent van het wagenpark van de gehele Leasemaatschappij Top-100. Dit en meer blijkt uit de nieuwe AUMACON Leasemaatschappij Top-100. CEO Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland – de snelst groeiende leasemaatschappij – ontving dit toonaangevende brancheonderzoek als eerste.

De vierde editie van het AUMCON Leasemaatschappij Top-100 onderzoek zet een nieuwe stap naar transparantie van de marktverhoudingen in de Nederlandse leasewereld. Dit onderzoek naar de 100 grootste Leasemaatschappij in Nederland levert een gedetailleerd inzicht in deze belangrijke en almaar groeiende sector.

Directeur Clem Dickmann van AUMACON: “Leasemaatschappijen zijn een factor van groot belang in de mobiliteitssector. Tezamen nemen zij al ruim 45 procent van alle nieuwe auto’s voor hun rekening en zijn ze veruit de belangrijkste klantgroep voor de onderhoud-, reparatie- en autoschadesector.” Uit het onderzoek blijkt verder de sterke concentratie bij de grootste leasemaatschappijen. De tien grootsten daarvan hebben 72,6 procent van alle leaseauto’s in hun beheer. Dickmann: “Dit is ongekend. Ter vergelijk: de Top-10 van alle autodealers heeft ‘slechts’ 30,6 procent van alle nieuwverkopen in handen.”      
Eerste exemplaar voor ALD Automotive
Het eerste exemplaar van deze nieuwe uitgave werd tijdens het Nationaal Autolease Event in Ouderkerk a/d Amstel in ontvangst genomen door Jeroen Kruisweg, general manager van ALD Automotive Nederland; onderdeel van het Franse, beursgenoteerde ALSA S.A. ALD Automotive neemt in Nederland – op basis van wagenparkomvang – thans de zevende plaats in.

Clem Dickmann tijdens de overhandiging: “ALD Automotive ontwikkelt zich opmerkelijk snel in de leasemarkt, vooral via private lease. Tegelijkertijd weet men de klant- en medewerkerstevredenheid op het hoogste niveau te handhaven. En dat niet alleen, ALD Automotive valt op door tal van maatschappelijke initiatieven, zoals op het gebied van alternatief vervoer en filebestrijding. Maar bovenal: de gerealiseerde groei van ALD Automotive in het afgelopen jaar is de grootste van alle leasemaatschappijen in Nederland.”


Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland neemt het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Clem Dickmann.

De nieuwe AUMACON Leasemaatschappij Top-100 bevat essentiële informatie over de belangrijkste spelers in de  leasemarkt. Vaste waarden in het jaarlijkse overzicht zijn gegevens over eigendom, management, financiële resultaten en leveranciers. Ook wordt inzicht verschaft op het gebied van remarketing, keurmerken, klanten en klanttevredenheid. De wagenparksamenstelling. Het volledige onderzoek is te verkrijgen via de website aumacon.nl.
Voor de totstandkoming van deze nieuwe uitgave van de Leasemaatschappij Top-100 werd AUMACON ondersteund door zes vooraanstaande sponsorpartners: Allianz, Autorola, BetterBe, CarWise, Vakgarage en VWE.

Plaats op:
Datum: 25 oktober 2018
Bron: Aumacon
Gerelateerde artikelen  
05-11-2018 Video Clem Dickman van Aumacon: onderzoek naar Leasemaatschappijen toont opvallende …
25-01-2018 Nieuws Jeroen Kruisweg algemeen directeur ALD Automotive Nederland
25-01-2018 Loopbaan Jeroen Kruisweg algemeen directeur ALD Automotive Nederland
12-12-2012 Nieuws Kruisweg nieuwe commercieel directeur ALD Automotive
04-03-2019 Nieuws ALD neemt Sternlease over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.