Nieuws  
 

Mensen in een dagdeel op een efficiënte en ontspannen manier bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit en hen kort kennis laten maken met een actuele elektrische auto en een waterstofauto. Dat is in het kort de opzet van de EV Update’s die de EV Coöperatie vanaf half december overal in het land organiseert. Ook gaan er samen met serviceclubs, lokale dealers en media EMobility Business Challenges worden georganiseerd, waarbij er in competitieverband met elektrisch rijden wordt kennisgemaakt en geld wordt ingezameld voor goede doelen.

De EV Updates zijn gericht op bestuurders van overheden en bedrijven die binnen korte tijd meer willen weten over elektrisch rijden. Omdat de groepjes klein worden gehouden, maximaal zes personen per dagdeel, kan er veel kennis worden overgedragen en ervaring worden opgedaan met het rijden met een batterijauto en een waterstofauto. Het theoretische deel komt van onafhankelijke specialisten met een brede ervaring, waardoor de aanwezigen aan het eind van de bijeenkomst helemaal ‘bij’ zijn over alle actuele aspecten van emissievrij rijden.

Er worden EV Updates georganiseerd door het hele land heen, vooral in de eerste helft van 2019. Is er belangstelling voor zo’n EV Update op een tijdstip of locatie die niet in de planning op de website www.evcoop.nl staat, of wil men met meer mensen deelnemen, dan kan er een aparte bijeenkomst worden georganiseerd. Jan Rooderkerk, voorzitter van de EV Coöperatie: “Leasemaatschappijen, adviesbureaus, er zijn natuurlijk al veel partijen die klanten en prospects informeren over elektrisch rijden. Wij trekken het breder omdat we ook waterstof erbij betrekken. Verder zijn wij volledig onafhankelijk en wij hebben geen andere commerciële doelen. Als je als deelnemer weet wat er actueel van belang is en met een paar collega’s of relaties met verschillende auto’s hebt gereden, kun je beleid maken met echte kennis van zaken. De drempel is laag gehouden door de deelnamekosten zo veel mogelijk te beperken en door echt het land in te trekken.”

EMobility Business Challenge
De EV Coöperatie heeft met haar zusterbedrijven E-xpeditie.nl en Elektricitijdrit.nl al de nodige ervaring met de organisatie van succesvolle Waterstof Challenges. Daarvan worden er in 2019 opnieuw enkele georganiseerd, ook internationaal. Er blijkt echter ook behoefte te zijn aan lokale evenementen met elektrische auto’s. Daarom is het initiatief genomen voor een aantal EMobility Business Challenges waarbij serviceclubleden (Rotary, Lions, Junior Kamer) en niet-leden samen een EV Challenge rijden, geld voor een goed doel inzamelen, kennismaken met elektrisch rijden en een topdag hebben. De winnaars van elke lokale challenge komen in een landelijke finale tegen elkaar uit.

De evenementen worden veelal gedragen door grote autodealers die gastvrijheid bieden, auto’s inzetten en door deelname ook eigen medewerkers kunnen motiveren. Arjan de Putter van de EV Coöperatie: “Wij hebben ervaren dat als je mensen in competitieverband 24 uur bij elkaar in een auto zet, er prachtige dingen ontstaan. Nu wordt er ook nog geld bijeengebracht voor een goed doel. Dit levert alleen maar plussen op. De evenementen onderstrepen de andere manier van denken binnen onze Coöperatie. Onze leden hebben de kennis om overheden en ondernemers heel goed te begeleiden bij de transitie naar emissievrij rijden. Dat doen ze dus ook. Maar wij willen bovenal mensen elektrisch rijden en rijden op waterstof laten ervaren, hen goed begeleiden en zo draagvlak en populariteit creëren. Er komen nog meer van dergelijke projecten die ons onderscheidend maken en die de transitie naar emissievrije mobiliteit echt versnellen!”

Plaats op:
Datum: 6 november 2018
Bron: EV Coöperatie
Gerelateerde artikelen  
07-09-2018 Nieuws Jasper Steffens gekozen als voorzitter Raad van Advies van de EV Coöperatie …
02-03-2016 Nieuws FleetCollective succesvol van start met oprichting eerste coöperatie
10-05-2018 Nieuws Friese start met elektrische Buurauto’s
09-05-2018 Nieuws Friese start met elektrische Buurauto’s
26-02-2018 Nieuws OnzeAuto lanceert het delen van elektrische auto’s in Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.