Nieuws  
 

De eerste waterstoftankvoorziening in gebruik genomen, gerealiseerd door Twinning Energy. Hiermee kunnen organisaties op eigen terrein waterstof tanken en zo hun CO2-uitstoot verminderen met hun wagenpark. Deze eerste installatie staat op het terrein van Infram bv in Maarn.

Waterstof wordt gezien als de schone vervanger van fossiele brandstoffen en als een veelbelovende oplossing voor het energieopslagprobleem. Tijdens het rijden wordt waterstof omgezet in elektriciteit en water, waardoor water de enige uitstoot is. Rijden op waterstof is niet alleen geheel klimaatneutraal, maar zorgt ook voor bewegingsvrijheid door een hoge actieradius tot wel 700 kilometer. Het is een nieuwe generatie mobiliteit, op basis van een brandstof waarmee al decennialang ervaring is.

Totaaloplossing
Wim Peels, general manager van Twinning Energy: ‘We kunnen het ons in Nederland niet permitteren om nog langer te wachten met de versnelling van de energietransitie. Waterstof is daarbij een onmisbare schakel. Met het verzorgen van een eigen waterstof-tankvoorziening en het regelen van alles wat daarbij komt kijken, voorziet Twinning Energy in een totaaloplossing voor ondernemingen en leaserijders die willen bijdragen aan een schoner milieu. Zonder dat zij inboeten aan bewegingsvrijheid.’

Verduurzaming van het wagenpark
Twinning Energy richt zich op organisaties die de stap willen zetten naar een verdere verduurzaming. Het wagenpark levert een belangrijke bijdrage aan de CO2-uitstoot en is daarmee een logische stap. Verduurzaming van het wagenpark en rijden op waterstof kan in alle branches van het bedrijfsleven. Maar ook bij (semi-) overheidsinstellingen die, behalve de plicht tot verduurzaming, ook een voorbeeldfunctie hebben.

Plaats op:
Datum: 19 november 2018
Categorie: Brandstof
Bron: Twinning Energy
Gerelateerde artikelen  
13-02-2019 Nieuws Toyota en DIFFER starten samenwerking om waterstof uit lucht te produceren
06-12-2010 Nieuws Eerste waterstoftankstation van Nederland geopend
22-10-2019 Video Waterstof of elektrisch?
11-01-2012 Nieuws Britse firma brengt waterstofauto dichterbij
14-06-2012 Nieuws Rijden op waterstof nog ver weg
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.