Nieuws  
 

Bestuursvoorzitter van CG Car-Garantie Versicherungs-AG (CarGarantie) Axel Berger (62) maakt op 1 januari 2019 de overstap naar de raad van toezicht van de onderneming. Hij wordt in zijn huidige functie opgevolgd door Dr. Marcus Söldner die samen met Wolfgang Bach, directeur Financiën en Algemeen Beheer, de onderneming zal leiden.

Na meer dan 20 jaar te hebben gezeteld in het bestuur, waarvan 12 jaar als voorzitter, heeft Axel Berger besloten over te stappen naar de raad van toezicht. Axel Berger startte zijn loopbaan bij CarGarantie in 1989 en doorliep verschillende commerciële leidinggevende functies om uiteindelijk tot het directieniveau door te stoten. Naast zijn sterke operationele inzet binnen de verkoop waren vooral zijn vele strategische beslissingen bepalend voor het succes van de onderneming; de oprichting van het internationale samenwerkingsverband is daar het meest recente voorbeeld van. Met een omzet van momenteel 200 miljoen euro geïnde premies en meer dan 40 constructeurs en 23.000 dealers in portefeuille, groeide de verzekeringsspecialist van Freiburg uit van een nationaal opererend bedrijf tot een van de Europese marktleiders op het vlak van garantieverzekering in de automobielsector. Vandaag is de onderneming internationaal aanwezig in 22 Europese en Aziatische landen.

De nieuwe bestuursvoorzitter, Dr. Marcus Söldner (47), is al 2,5 jaar lid van de raad van bestuur van CarGarantie en was tot zijn aanstelling als bestuursvoorzitter verantwoordelijk voor de West- en Oost-Europese, evenals de Aziatische markten. Daarnaast maakten ook Business Development en Marketing deel uit van zijn bevoegdheden. Voor hij tot CarGarantie toetrad, bekleedde hij internationaal leidinggevende functies binnen de automobielsector, onder andere bij Allianz, BMW Group en Nissan. Nadat hij als internationaal verantwoordelijke voor de garantieverzekeringen aan het hoofd stond van Nissan Global Reinsurance, Ltd. trad hij in 2016 toe tot CarGarantie.

Als directeur Financiën en Algemeen Beheer was Wolfgang Bach (60) verantwoordelijk voor de departementen Financiën, Controlling, Productcontrolling, IT en Human Resources. Met de overstap van Axel Berger naar de raad van toezicht krijgt hij nog een aantal interne domeinen toegewezen waaronder garantieverwerking en de juridische afdeling. Voor zijn overstap naar CarGarantie bekleedde hij verschillende directiefuncties binnen de groep Gothaer.

De directie heeft zich vast voorgenomen om het Europese marktleiderschap verder uit te bouwen. Daarbij zullen een verdere uitbreiding van de samenwerkingsverbanden met dealers en constructeurs, net als de ontwikkeling van bijkomende producten op het vlak van garantie en klantenbinding en de intensivering van de dienstverlening centraal staan.

Met 47 jaar ervaring behoort CarGarantie tot de meest toonaangevende garantiespecialisten. De onderneming die intussen in 22 landen actief is, biedt de gekwalificeerde vakhandel garantie- en klantenbindingsformules voor nieuwe en tweedehandsvoertuigen, maar ook voor motorfietsen, e-bikes en mobilhomes. Met meer dan 2,1 miljoen garantieovereenkomsten in portefeuille en meer dan 23.000 contractpartners is CarGarantie binnen Europa een gespecialiseerde verzekeraar met een indrukwekkende ervaring.


Axel Berger, bestuursvoorzitter (midden), Wolfgang Bach, directeur Financiën en Algemeen Beheer (links),
Dr. Marcus Söldner, Directeur Verkoop (rechts)
Plaats op:
Datum: 14 december 2018
Categorie: Verzekeringen
Bron: CarGarantie
Gerelateerde artikelen  
21-11-2017 Loopbaan Wolfgang Bach nieuwe bestuurder bij CarGarantie
04-08-2016 Loopbaan CarGarantie kiest voor versterking op directieniveau
15-10-2018 Loopbaan William Soeterboek nieuwe manager partnership bij CarGarantie
14-05-2019 Achtergrondartikelen Reparatiekosten andermaal hoger
15-01-2018 Nieuws CarGarantie en Car Care Plan bouwen samenwerking uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.