Nieuws  
 

Nissan heeft het grootste zonnedak van Nederland in gebruik genomen bij het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam. Het project is mede dankzij een nationaal crowfundingprogramma tot stand gekomen en betekent een mijlpaal in Nissans streven om de werkzaamheden in Europa te verduurzamen.Het zonnedak van het Nissan Motor Parts Center (NMPC) bestaat uit bijna 9.000 fotovoltaïsche panelen en produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien. Ook zal het de CO2‑uitstoot van de faciliteit aanzienlijk verminderen, waarmee naar verwachting 1,17 miljoen kilogram CO2 per jaar bespaard wordt.

Belangrijke mijlpaal
Met de mogelijkheid van het dak om 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van het NMPC te produceren, markeert de installatie van het immense zonnedak een belangrijke mijlpaal. Nissan streeft naar een aanzienlijke verduurzaming van de werkzaamheden in Europa. Ook wordt een deel van de opgewekte energie direct aan het lokale elektriciteitsnet geleverd.

Crowdfunding
Het project is het resultaat n de eerste grote samenwerking tussen de bevolking en een bedrijf, waarbij een deel van het project wordt gefinancierd dankzij een nationaal crowdfundingprogramma.

De volgende fase
Als vervolg van dit succesvolle project wordt vanuit het NMPC nagedacht over de volgende fase met projecten om de ecologische voetafdruk van de faciliteit verder te verkleinen.

Plaats op:
Datum: 21 december 2018
Bron: Nissan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
22-06-2018 Nieuws SEAT oogst de zon
06-03-2018 Nieuws Strategisch partnerschap Nissan met energiebedrijf E.ON
22-10-2018 Nieuws Nissan LEAF getest als buffer voor groene stroom
25-10-2010 Nieuws Productie Nissan Leaf gestart
10-04-2019 Nieuws Nissan levert elektrische deelauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.