Nieuws  
 

Hyundai presenteert een innovatief draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s in combinatie met autonoom parkeren. Het systeem maakt het mogelijk dat de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Eenmaal opgeladen verplaatst de auto zich met behulp van Automated Valet Parking System (AVPS) volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats. 

Het aantal elektrische auto’s neemt toe en daarmee ook de wachttijden bij oplaadlocaties. Het innovatieve draadloze oplaadsysteem van Hyundai in combinatie met autonoom parkeren biedt een oplossing voor overvolle parkeerplaatsen en onnodig lange wachttijden bij oplaadlocaties.

Wanneer de auto via een app op de smartphone opdracht heeft gekregen om te gaan opladen, rijdt deze autonoom naar een onbezette draadloze laadlocatie. Zodra de auto volledig is opgeladen, verplaatst hij zich met behulp van AVPS volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats waardoor andere auto’s gelegenheid krijgen om te laden. Wanneer de bestuurder de auto oproept, keert deze autonoom terug naar de locatie van de bestuurder.

Het totale proces wordt mogelijk gemaakt door continue communicatie tussen de elektrische auto, de parkeerfaciliteit, het oplaadsysteem en de chauffeur. De parkeerfaciliteit zendt informatie over lege parkeerplaatsen en oplaadstations uit, terwijl het oplaadsysteem de laadstatus van de auto realtime bijhoudt.

Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Plaats op:
Datum: 4 januari 2019
Bron: Hyundai
Gerelateerde artikelen  
04-01-2018 Nieuws Hyundai werkt aan zelfrijdende auto
18-04-2018 Nieuws Eenvoudig parkeren met autonoom parkerende Volkswagen
06-01-2016 Kia introduceert DRIVE WISE voor autonoom rijden
01-03-2016 Nieuws Conceptband voor eerste autonoom rijdende auto
01-10-2018 Nieuws Opel onderzoekt coƶperatief autonoom rijden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.