Nieuws  
 

Allego en GIREVE gaan een samenwerking aan om klanten van GIREVE toegang te geven tot de laadinfrastructuur van Allego. Allego's laadnetwerk is hierdoor toegankelijk voor een nog groter aantal e-rijders in Europa.

Allego maakt vanaf nu gebruik van GIREVE’s Business- en IT-platform Connect Place om de verschillende marktspelers op het gebied van elektrische mobiliteit met elkaar te verbinden en e-mobility serviceproviders (EMP's) toegang te geven tot zijn netwerk. Allego heeft gekozen voor OCPI (Open Charge Point Interface) als technisch protocol voor de verbinding met GIREVE. De bedrijven delen het gemeenschappelijke doel om grensoverschrijdende mobiliteit te bevorderen en een interoperabel laadnetwerk mogelijk te maken dat overal en op elk moment toegankelijk is. Dit is essentieel voor de uitrol van elektrische mobiliteit in Europa.

Met een laadinfrastructuur van meer dan 12.000 AC- en snellaadpunten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk is Allego een van Europa's grootste aanbieders van laadoplossingen. In de zomer van 2018 opende het bedrijf zijn eerste ‘liquid cooled’ High Power Chargers (350 kW) – onderdeel van het Europese MEGA-E-project (Metropolitan Greater Areas Electrified). Het project omvat de installatie van 322 ultrasnelladers en 39 multimodale laadhubs in zeker tien Europese stedelijke gebieden.

"Wij zijn ervan overtuigd dat sterke samenwerkingen, zoals die met GIREVE, de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de gebruikerservaring van e-rijders verbetert. Tegelijkertijd wordt de acceptatie van elektrische voertuigen versneld en de marktpositie van Allego uitgebreid. Het is een belangrijke stap in de overgang naar e-mobiliteit en een schonere, groenere en duurzamere toekomst", zegt Anja van Niersen, CEO Allego.

Bruno Lebrun, CEO van GIREVE: "GIREVE wil een langetermijnpartner zijn van laadpunt-exploitanten en bedrijven die zich inzetten voor e-mobiliteit in Europa. Door hen onze roamingdiensten en -tools aan te bieden kunnen onze partners e-rijders voorzien van e-mobiliteitsdiensten.”

Plaats op:
Datum: 15 januari 2019
Bron: Allego
Gerelateerde artikelen  
01-06-2018 Nieuws Meridiam neemt Allego over
13-04-2016 Nieuws BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen
02-05-2018 Nieuws EU-commissie co-financiert MEGA-E project met 29 miljoen euro
08-11-2019 Nieuws Allego betreedt Scandinavische markt
30-03-2017 Nieuws E-rijder krijgt direct toegang tot laadsessies en real-time informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,17 seconden.