Nieuws  
 

De geluiddempende SoundComfort-technologie van Goodyear is in België en Nederland verkozen tot Product van het Jaar 2019. De Product van het Jaar-award is ’s werelds grootste award voor productinnovatie op basis van consumentenstemmen. 5.000 consumenten brachten hun stem uit in een nationaal representatieve studie uitgevoerd door Nielsen, een wereldwijde leider in consumentenonderzoek.


De SoundComfort-technologie is een belangrijk voorbeeld van Goodyear’s missie om de innovatie in de bandensector voort te stuwen, om zo tegemoet te komen aan de wensen van de markt en de consument. In dit geval omdat auto’s elk jaar stiller worden, zeker de steeds populairdere elektrische en hybride auto’s, en bijgevolg de rolgeluiden van banden steeds meer opvallen in de auto.

Goodyear brengt daarom een schuimelement van open-cel polyurethaan aan op het binnenoppervlak van de band. Deze geavanceerde schuimlaag vermindert de luchtvibraties in de band en creëert zo een ontspannen sfeer in het interieur, zodat bestuurders onderweg nog meer kunnen genieten van muziek of een goed gesprek. De SoundComfort-technologie maakt het interieur van de auto tot de helft stiller in vergelijking met conventionele banden (gemiddeld tot -4db) door de resonanties in de luchtholte van de band te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.1

Plaats op:
Datum: 24 januari 2019
Categorie: Awards
Bron: Goodyear Dunlop Tires Europe B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-11-2016 Nieuws Goodyear wint de prestigieuze bandentest van Auto Express
18-08-2017 Nieuws Goodyear komt als eerste uit de bus
06-03-2018 Nieuws Slimme band op de weg van Goodyear
05-03-2010 Nieuws Goodyear band speciaal voor elektrische auto’s
15-09-2017 Nieuws Proef van Goodyear met intelligente beheeroplossing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.