Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Met de fysieke samenvoeging van de hoofdvestigingen van alle Groupe PSA-merken in Nederland wordt een nieuwe stap gezet in het creëren van een efficiënte landenorganisatie voor de betreffende merken. In het kader van een verdere integratie zal Opel Nederland B.V. (nu nog gehuisvest in Breda) de reeds in Amsterdam gevestigde merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles gaan vergezellen, als opmaat naar een organisatie waarbinnen de merken de markt weliswaar autonoom zullen blijven bedienen, maar waarbinnen ‘back office’ verdere synergieën zullen worden gecreeërd.

Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, CEO PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie, waarbinnen de merken autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit zullen blijven opereren.

Opel maakt sinds 1 augustus 2017 officieel deel uit van Groupe PSA. Honderd dagen na de bekrachtiging van de overname door Groupe PSA presenteerde Opel haar strategische herstructureringsplan PACE!, dat als belangrijkste pijlers winstgevendheid, electrificatie en internationale groei kent. De daaropvolgende herstructurering van de organisatie, ook in Nederland, is inmiddels grotendeels afgerond. De verhuizing van het Nederlandse hoofdkantoor naar Amsterdam is een volgende logische stap in het herstructureringsproces.

In 2018 noteerden de vier merken onder de PSA-vlag in Nederland met meer dan 100.000 geregistreerde voertuigen een gezamenlijk marktaandeel van 19,25% in de markt van personen- en lichte bedrijfswagens. In het laatstgenoemde segment realiseerden Peugeot, Citroën en Opel, met een gezamenlijk marktaandeel van 22,63%, op basis van groepsresultaat zelfs het marktleiderschap in Nederland. 

Plaats op:
Datum: 29 januari 2019
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
15-05-2012 Nieuws Nieuw hoofdkantoor Peugeot Nederland en CitroŽn Nederland
11-06-2012 Nieuws Peugeot Citroen naar Oval Tower in Amsterdam ZO
20-03-2019 Nieuws Opel keert terug naar Rusland
14-06-2019 Loopbaan Aigline James nieuwe Managing Director PSA Nederland
14-06-2019 Nieuws Aigline James nieuwe Managing Director PSA Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.