Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 


Inmiddels zijn er al meer dan 60.000 auto’s beoordeeld volgens de richtlijnen van de stichting 100% onderhouden. Dit is een nieuwe mijlpaal in het transparanter maken van onderhoudshistorie.

Deze 60.000 auto’s zijn beoordeeld door de ruim 350 deelnemende autobedrijven. Deze bedrijven, zowel dealers als universelen, zijn speciaal getraind om een auto te kunnen beoordelen volgens de richtlijnen die opgesteld zijn door 100% onderhou-den. Bij tweederde (40.000 auto’s) was dit aantoonbaar het geval en deze auto’s hebben van de stichting het keurmerk 100% onderhouden toebedeeld gekregen. Dit is een nieuwe mijlpaal in het transparant maken van onderhoudshistorie voor con-sumenten.

Onderhoud wordt regelmatig overgeslagen of dit wordt niet uitgevoerd volgens het door de fabrikant opgestelde onderhoudsschema. Dit levert op korte termijn wellicht een besparing op, maar op de lange termijn heeft dit een negatief effect op de le-vensduur en de waarde van de auto. Ook kan het zorgen voor ongeplande stilstand, bijvoorbeeld door verstopping van een brandstoffilter. Een 100% onderhouden auto heeft in de ogen van een gebruikte-auto-koper tussen de 500 en 1000 euro meer-waarde, afhankelijk van type auto en de leeftijd.


Uit onderzoek blijkt dat een autokoper die op het punt staat een grote aankoop te doen graag wil weten of de auto die hij overweegt altijd goed onderhouden is. Door het keurmerk 100% onderhouden kan hij of zij dit in één oogopslag zien. Het keur-merk voegt daardoor waarde toe voor zowel de autokoper als ook voor het autobe-drijf. Bovendien geldt dit ook voor de in te ruilen auto. Als de consument een aan-toonbaar goed onderhouden auto inruilt dan wordt hij hiervoor beloond door een goede inruilprijs omdat een goed onderhouden auto zijn waarde behoudt. Voor het autobedrijf betekent meer en vaker onderhoud een kans op klantenbinding en om-zetgroei. Een win-win situatie dus.

De stichting 100% onderhouden heeft zich ten doel gesteld om transparante infor-matie te verstrekken rond onderhoud, het belang te benadrukken en inzichtelijk te maken welke auto’s goed onderhouden zijn conform transparante richtlijnen. Zowel BOVAG als ANWB steunen het doel van de stichting. De stichting is in de loop van 2017 gestart met haar activiteiten. Inmiddels groeit het aantal deelnemers snel en daarmee ook het aantal gekeurde auto’s volgens de vastgestelde normen.

Plaats op:
Datum: 8 februari 2019
Bron: Stichting 100% onderhouden
Gerelateerde artikelen  
07-07-2017 Nieuws Autoportaal toont auto’s met 100% onderhouden-label
28-02-2019 Nieuws PSA toont keurmerk onderhoudsverleden bij occasions
08-02-2018 Nieuws Onderhoudshistorie occasions transparant met label
07-11-2017 Nieuws Molenaar (ANWB) ontvangt prent van 100%
23-01-2018 Nieuws AutohaagZeeuw Groep deelnemer 100% onderhouden-label
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.