Nieuws  
 


De SPIE-groep heeft onlangs het IONITY-contract in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen- laadstations in heel Europa tegen 2020. Ook voor SPIE Nederland is er een rol weggelegd. Het eerste laadstation is in aanbouw en er worden er momenteel nog vijf voorbereid. Het Europese contract is grootschalig en sluit aan bij de strategie van SPIE; het bedrijf is immers een belangrijke speler op de Smart City- en e-mobiliteitsmarkt.
 
IONITY is in 2016 opgericht als een joint venture van de autofabrikanten BMW, Mercedes-Benz, Ford, Audi en Porsche (Volkswagen Group). Het bouwt aan een netwerk van hoog vermogen- laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa. De 400 laadstations, gepland voor 2020 zullen voornamelijk gelegen zijn langs belangrijke wegen en uitgerust worden met gemiddeld zes oplaadpunten, elk met een capaciteit van maximaal 350 kW.
 
IONITY heeft SPIE de opdracht gegeven om twee soorten activiteiten uit te voeren: de voorbereiding van 66 laadstations in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slowakije, en de implementatie van 103 stations in Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland. SPIE zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende fasen die voorafgaan aan de installatie van de laadstations, waaronder de planning, naleving en voorbereiding van de laadstations. De stations zullen voldoen aan de Europese CSS-norm (Combined Charging System)[1] en een elektrische transformator die aangepast is voor de levering van gelijkstroom. De implementatie van de stations omvat de installatie van maximaal 6 oplaadpunten op elk station, de bedrading en hun aansluiting op het netwerk.
Afhankelijk van de batterijen van de voertuigen bieden deze stations tot 300 km autonomie na 15 minuten opladen. In Frankrijk is SPIE van plan om tegen eind 2018 rond de tien laadstations en tegen 2020 34 laadstations te installeren.
 
Het pan-Europese IONITY-netwerk is een kritieke fase in de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen, in het bijzonder om het vervoer over lange afstand te bevorderen dankzij snel en eenvoudig opladen dat online kan worden betaald.

Plaats op:
Datum: 11 februari 2019
Bron: SPIE Group
Gerelateerde artikelen  
16-05-2019 Nieuws Heliox en SPIE versterken toekomstige samenwerking
28-05-2019 Nieuws IONITY joint venture opent 100e snellaadstation
30-11-2016 Nieuws Joint venture ultrasnelle laadstations in Europa
03-11-2017 Nieuws Europees oplaadnetwerk maakt e-mobiliteit over grote afstand mogelijk
12-03-2019 Nieuws Volkswagen komt met powerbank voor elektrische auto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.