Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 Euro NCAP heeft de SEAT Tarraco beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. De veiligheidsfeatures en botsbestendigheid van de grote Spaanse SUV werden getest tijdens een uitgebreide serie botsproeven.


De Euro NCAP-testprocedures zijn door de jaren heen steeds strenger geworden. Alle aspecten van een auto worden onder de loep genomen, waarna hij een score krijgt voor de veiligheid van de inzittenden, kinderen en voetgangers evenals de werking van actieve veiligheidssystemen.

Op die vier categorieën scoorde de SEAT Tarraco respectievelijk 97 procent (inzittendenveiligheid), 84 procent (kindveiligheid), 79 procent (voetgangerveiligheid) en 79 procent (veiligheidssystemen). Een resultaat dat gecombineerd goed is voor de maximale score van vijf sterren.

SEAT levert de Tarraco met een groot aantal (optionele) veiligheidssystemen. Die kunnen vooruit kijken en zich aanpassen aan uiteenlopende situaties. Denk aan Emergency Assist, Blind Spot Detection, Traffic Jam Assist, Multi-Collision Brake System, Verkeersbordenherkenning en Grootlichtassistent.

Nieuw zijn Pre-Crash Assist en Rollover Assist. Standaard is de Tarraco onder andere voorzien van Front Assist met fiets- en voetgangersherkenning, Lane Assist en automatische noodoproep-service. Daarmee steekt de SEAT wat veiligheid betreft met kop en schouders boven zijn concurrenten uit.


Plaats op:
Datum: 13 maart 2019
Bron: Pon Automobielhandel Seat
Gerelateerde artikelen  
23-02-2011 Nieuws Maximale score Hyundai ix20 bij Euro NCAP
05-07-2017 Nieuws Automatic Emergency Braking detecteert zowel voetgangers als voertuigen
29-10-2018 Nieuws Maximale score voor nieuwe Lexus
16-01-2018 Nieuws Drie Volkswagens veiligste auto in hun klasse
01-10-2010 Nieuws Euro NCAP bekroont veiligheidssystemen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,16 seconden.