Nieuws  
 

Snap-on Tools stapt samen met leverancier Pro Spot in autoruit reparatie en starten met de levering van de Pro Spot PRO-WRK. De Pro Spot PRO-WRK autoruit reparatie-kit is een nieuwe, geautomatiseerde handzame alles-in-1 set waarmee je binnen 10 minuten barsten in autoruiten kunt repareren. Het uitgekiend ontworpen en precisie-gefreesde gereedschap is gemaakt van aluminium waardoor het lichtgewicht én duurzaam is.

Autoruiten worden door toepassingen zoals geïntegreerde verwarming en antennes alsmaar complexer en kostbaarder. Na montage van een nieuwe voorruit, moeten ook steeds vaker ADAS-toepassingen zoals radar met speciale diagnoseapparatuur gekalibreerd worden. Vooral bij kleine autoglas schades zoals sterretjes en scheurtjes kan dit een enorme kostenpost voor de portemonnee van de automobilist, maar ook de verzekeringsmaatschappij betekenen.

Dankzij het ontwerp van de Pro Spot PRO-WRK is het niet nodig om de verschillende gereedschappen die normaal gesproken nodig zijn om autoruiten te repareren te wisselen. De Pro Spot PRO-WRK doet alles. Iedere stap in het reparatieproces wordt door de tool begeleid, van het verwijderen van vocht en vuil, tot het inbrengen van hars én het uithardingsproces.

De draadloze compacte en lichtgewicht aluminium Pro Spot PRO-WRK heeft een interne oplaadbare accu waarmee 25 glasreparaties uitgevoerd kunnen worden. De tool bestaat uit een injector, een verwarmingselement en een UV-lamp. De kit bevat tevens een spiegel om het werkstuk goed in beeld te kunnen brengen én alle benodigde materialen om glasbreuk te kunnen herstellen.

De tool wordt eenmalig op het glas boven de barst gepositioneerd en vergrendeld. Door de tool om zijn as te draaien, kun je de verschillende functies verwarmen, injecteren en uitharden precies op de juiste positie plaatsen. De PRO-WRK is volautomatisch en laat met behulp van een digitaal display zien hoe lang de afzonderlijke processen nog duren.

Plaats op:
Datum: 9 april 2019
Bron: Snap-on Tools
Gerelateerde artikelen  
09-07-2013 Nieuws Elektronica in autoruiten maakt reparatie complex
04-01-2011 Nieuws Gratis rittenregistratieboek nu met online tool
12-02-2010 Nieuws Autotaalglas meldt topdrukte
09-01-2013 Nieuws Alphabet komt met Autoregeling Tool
15-08-2017 Nieuws Pilot Autoglas Recycling Programma van start
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.