Nieuws  
 

Het is steeds onveiliger op de weg en de schadelast in de markt stijgt. De cijfers over 2018 spreken voor zichzelf: 502.000 ongelukken, 23.000 ernstig gewonden en een smartphone-gebruik in het verkeer van 42%. Met als gevolg onder meer hoge verzekeringspremies. Moove Connected Mobility (Moove) en Prodrive Academy lanceren een integrale aanpak waarbij telematica en training worden ingezet om de veiligheid te verbeteren en de lasten te verlagen.

Inzicht door gebruik van telematica
"Bij veel wagenparken zijn de kosten hoog door bekeuringen, verkeerde manoeuvres, kleine schades en indirecte kosten zoals juridische kosten of doorbetaling", aldus Han Arts, Sales Director van Moove. "Het ontbreekt vaak aan inzicht, Moove zet telematica in om dat te verkrijgen. We verzamelen en analyseren relevante data, zoals acceleratie, gordelgebruik, routes van bestuurders, snelheid en belgedrag. Zo zien we waar de risico's zitten en kunnen we adviseren over te nemen maatregelen. Door de samenwerking met Prodrive Academy kunnen we nu nog concreter bijsturen."

Verbeteren van rijgedrag
Daarnaast wordt de diversiteit binnen een wagenpark steeds groter. Elektrisch, scooters, nieuwe systemen en technologieën. "We zien dat bestuurders vaak niet precies weten hoe ze moeten omgaan met de geavanceerdere rijhulpsystemen (ADAS) of nieuwe aandrijfvormen (elektrisch). Hierdoor haalt men niet het optimale rendement uit de auto", aldus Arts. "Daarom hebben we de handen ineen geslagen met Prodrive Academy, de specialist in online en offline rijvaardigheidstrainingen."

Moove en Prodrive Academy bieden een integrale aanpak, waarbij behalve analyse en advies ook training en beloning een onderdeel zijn. "We trainen waar de pijn zit", aldus Mark Maaskant, eigenaar van Prodrive Academy. "Door de samenwerking bundelen we niet alleen veel kennis en ervaring, we bieden ook concrete resultaten bij het verlagen van de schadelast, we creëren bewustwording en verhogen de veiligheid voor werknemers op de weg."

Plaats op:
Datum: 6 mei 2019
Bron: Moove
Gerelateerde artikelen  
17-10-2019 Nieuws Verzekeringspremies stijgen explosief
20-10-2017 Nieuws Moove Connected Mobility nieuwe speler in automotive telematica
30-04-2019 Nieuws Inzet telematica zorgt voor efficiënte bezorging
14-01-2019 Nieuws Van Prodrive Training naar Prodrive Academy
20-08-2018 Nieuws Emodz, Later Academy en Prodrive Training bundelen expertise en kennis
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.