Nieuws  
 

De stad waarin je een autoverzekering afsluit, is van grote invloed op de premie die je betaalt. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl naar de prijzen in verschillende grote Nederlandse steden.

Net als in 2018 is het afsluiten van een autoverzekering in Maastricht het duurst. Hier betalen bestuurders op jaarbasis gemiddeld € 139,20 (+44%) meer dan in Leeuwarden, de goedkoopste stad om je auto te verzekeren. De Limburgse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Den Haag (+ 39%) en Den Bosch (+35%) als duurste steden.

Frederik van der Veen, CEO van Autoverzekering.nl, ligt toe: “Premies zijn afhankelijk van factoren die sterk kunnen verschillen per stad, zoals het aantal autodiefstallen, verkeersongelukken en schadeclaims. Georganiseerde autodiefstallen in Maastricht kosten verzekeraars al jaren veel geld waardoor de premie ieder jaar stijgt. Zelfs nu het aantal diefstallen daalt, blijft de hoge premie nodig om de vergoedingen te kunnen betalen. Als we kijken naar verkeersongelukken dan scoren Den Haag en Den Bosch slecht. Vooral in en rond Den Bosch is het aantal verkeersdoden het afgelopen jaar sterk gestegen.”

Autoverzekering duurder per jaar
Sinds 2015 zijn de premies over de hele linie flink gestegen. Dit jaar betalen bestuurders gemiddeld 20 procent meer voor hun autoverzekering dan vier jaar geleden, en acht procent meer dan in 2018. Maastricht staat bovenaan in het rijtje met steden waarin de prijzen het hardst stegen, gevolgd door Zwolle en Lelystad. In steden als Leeuwarden en Groningen stegen de premies het minst.


Jonge bestuurders duurst uit in Den Haag
Den Haag, Utrecht en Den Bosch blijken de duurste steden voor jonge bestuurders. In Den Haag betalen starters 17 procent meer dan gemiddeld. In vergelijking met de goedkoopste stad voor starters, Leeuwarden, betalen ze zelfs bijna de helft extra. Dit komt neer op een verschil van bijna 200 euro per jaar. Ook hier zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van premies. Zo rijden in Den Haag na Amsterdam de meeste auto’s rond waardoor de kans op verkeersongelukken groter is, terwijl het in Leeuwarden een stuk rustiger op de weg is. Ook worden jongeren door verzekeraars gezien als een risicogroep wat leidt tot hogere premies in het algemeen.Frederik van der Veen, CEO van Autoverzekering.nl, ligt toe: “Uit ons onderzoek blijkt dat de verschillen per stad aanzienlijk zijn. Voor consumenten loont het dan ook om regelmatig te kijken of ze nog de meest voordelige verzekering hebben. Ook als je verhuist is het goed om te kijken wat dit betekent voor je premie.”

Plaats op:
Datum: 15 mei 2019
Bron: Autoverzekering.nl
Gerelateerde artikelen  
18-07-2019 Nieuws Merendeel Nederlanders onbekend met voorwaarden autoverzekering
29-10-2019 Nieuws Merendeel Nederlanders leent auto liever niet uit
27-08-2019 Nieuws Stijging van ruim 11 procent voor WA-autoverzekering
08-04-2019 Nieuws Premie autoverzekering in Zuid-Holland het hoogst
23-02-2012 Nieuws Premie autoverzekering vorig jaar met 11 procent gestegen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.