Nieuws  
 

De 46 huishoudens van de drijvende woonwijk Schoonschip in Amsterdam-Noord, zijn de eerste gebruikers van de mobiliteitshub HUUB van Next Urban Mobility. HUUB biedt naast elektrische auto’s ook (bak)fietsen en scooters. Duurzaam vervoer voor iedereen, met een smartphone te boeken en te gebruiken. Daarnaast biedt HUUB een mobiliteitskaart voor gebruik van het openbaar vervoer.Wat HUUB bij Schoonschip uniek maakt, is de beschikbaarheid van gedeeld duurzaam vervoer op een locatie voor een grote groep gebruikers. Naast duurzame mobiliteit, biedt HUUB ook een oplossing voor stedelijke gebieden met beperkte (parkeer)ruimte. Individuele parkeerplaatsen en vergunningen maken plaats voor gedeelde mobiliteit. Via de HUUB-app kunnen bewoners met hun smartphone verschillende abonnementen afsluiten, afgestemd op hun persoonlijke behoefte. Na de keuze voor het juiste vervoermiddel bij de reis, wordt de elektrische auto, (bak)fiets of scooter met een QR code van het slot gehaald.

HUUB heeft vanaf 11 mei de volgende vervoermiddelen beschikbaar voor de eerste bewoners van Schoonschip: 6 elektrische auto’s Volkswagen e-Golf, 4 Gazelle e-bikes en een Volkswagen Bedrijfswagen e-Crafter voor vrachtvervoer rondom de verhuizingen van de bewoners naar Schoonschip. Als in de loop van dit jaar meer bewoners hun nieuwe woning betrekken in Schoonschip, wordt het aantal elektrische auto’s uitgebreid en komen er ook 4 Urban Arrow e-bakfietsen en 4 Unu e-scooters bij.

Schoonschip en BAM Infra hebben gezamenlijk het tijdelijke parkeerterrein aan de Klaprozenweg ingericht voor de deelauto’s en -fietsen. Daarvoor zijn circulaire bouwmaterialen gebruikt voor bestrating en verlichting uit onder andere de voormalige Bijlmerbajes. De laadpalen worden gevoed met groene energie afkomstig van Nederlandse windmolens. Het project is mede mogelijk gemaakt door het CTO Innovatieteam van de Gemeente Amsterdam.

In de toekomst kunnen hopelijk ook omwonenden van Schoonschip duurzaam reizen met HUUB. Afhankelijk van de eerste ervaringen en beschikbare parkeerruimte wordt de mobiliteitshub mogelijk voor iedereen opengesteld om zo slim elektrisch vervoer voor nog meer mensen bereikbaar en beschikbaar te maken.

Plaats op:
Datum: 15 mei 2019
Bron: Next Urban Mobility
Gerelateerde artikelen  
07-02-2011 Nieuws Alwaysbemobile neemt elektrische oplaadpaal in gebruik
25-03-2019 Nieuws Amsterdamse primeur voor Buiksloterham met elektrisch deelvervoer van Hely
05-06-2019 Nieuws Utrecht start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
13-02-2013 Nieuws Rexel en EV-Box samen in verkoop van oplaadstations
14-02-2019 Nieuws Delft start met eerste multimodale mobiliteitshub Hely
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.