Nieuws  
 

Mark Smidt, managing director van Heliox Automotive BV, en Peter Arnet, group leader voor de e-mobility taskforce bij SPIE, hebben een servicecontract ondertekend dat toekomstige samenwerking garandeert met betrekking tot installatie, service en onderhoud aan de oplaadinfrastructuur van Heliox.
 
SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, werkt al twee jaar met Heliox. De samenwerking is officieel bekrachtigd met de ondertekening van het contract op het hoofdkantoor van Heliox in Best.

Heliox, leverancier van snelle oplaadsystemen voor apparatuur binnen het openbaar vervoer, de marine, mijnbouw en havensector, formaliseert haar werkrelaties met voorkeurspartners. Mark Smidt legt uit: “Heliox breidt haar oplaadinfrastructuurnetwerk uit in Europa en is op zoek naar een vertrouwde en betrouwbare partner om de exploitatie van elektrische wagenparken van bestaande bus-OEM’s verder te ondersteunen. Na de positieve en constructieve samenwerking met SPIE in het verleden was dit een logische stap om te nemen.”
 
Met deze samenwerking onderstreept SPIE nogmaals haar doel om een belangrijke rol te spelen op de elektromobiliteitsmarkt. Jérôme Vanhove, strategy, development and M&A director van de SPIE groep en ondertekenaar van deze overeenkomst, wijst erop dat “SPIE heeft bewezen een eersteklas partner te zijn in het installeren, onderhouden en exploiteren van oplaadinfrastructuren. De groeiende ontwikkeling van dit segment stelt SPIE in staat zijn positie als een belangrijke speler in de Smart City- en de energietransitiemarkt te consolideren.”
 
SPIE breidt haar aanbod uit met een langdurige aanwezigheid op de OV-markt, zoals Peter Arnet uitlegt: “We werken momenteel als installateur bij pan-Europese projecten, met name op het gebied van high-power oplaadoplossingen, zoals met Ionity. Met deze samenwerking met Heliox breiden we onze expertise uit in oplaadstations voor het openbaar vervoer.”

Plaats op:
Datum: 16 mei 2019
Bron: SPIE
Gerelateerde artikelen  
11-02-2019 Nieuws IONITY kiest voor SPIE voor Europese implementatie van laadstations
13-02-2013 Nieuws Rexel en EV-Box samen in verkoop van oplaadstations
31-01-2019 Nieuws Kia Motors en ALD Automotive verlengen partnership
21-11-2016 Nieuws Opladen Nederlandse elektrische auto’s in Duitsland wordt eenvoudiger
08-12-2017 Nieuws ALD en Microsoft partneren in slimme mobiliteitsoplossingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.