Nieuws  
 

De Nederlandse tech startup IMAGIN.studio is winnaar van de ‘German Innovation Award 2019’. IMAGIN.studio, ook wel eens ‘s werelds grootste digitale autofabrikant genoemd, levert via een innovatief cloud platform de missende bouwstenen voor automotive marketing. Op die wijze helpt het jonge bedrijf partijen in de automotive sector om een ervaring zoals bij Coolblue te realiseren.

De oprichters van het Utrechtse bedrijf zagen zelf dat veel auto-websites weinig overtuigende content bevatten. “Stel je de site van Coolblue eens voor zonder afbeeldingen, zonder voor- en nadelen, zonder reviews. Dat is internationaal zo ongeveer de status in de automotive industrie. Begrijpelijk als je bedenkt dat goede content van iedere auto simpelweg niet te koop is”, aldus Versteegen, co-founder van IMAGIN.studio.

Het begint met goede afbeeldingen. Als je meerdere automerken verkoopt, heb je miljoenen afbeeldingen nodig van alle auto’s om conversie te verdubbelen. Hoe vreemd het ook klinkt, dit was niet te koop. IMAGIN.studio heeft hiervoor een plug&play cloud platform ontwikkeld dat deze afbeeldingen nu beschikbaar maakt voor de gehele industrie.

Het bedrijf produceert in haar eigen studio zogenaamde computer generated images die niet van echte foto’s te onderscheiden zijn. Hiervoor is een digitale autofabriek gebouwd. Via een zelf ontwikkeld XaaS-platform zijn de afbeeldingen automatisch gekoppeld aan de e-commerce websites van bijvoorbeeld leasemaatschappijen en auto-platforms. “Precies de auto kunnen laten zien waar iemand naar op zoek is, met de juiste kleur, wielen, trim line, etc. heeft een grote impact op de beleving en de verkoop”, zo zegt Versteegen. “Zeker als je je bedenkt dat 99% van de autokopers zich online oriënteert.”

De German Innovation Award is een initiatief van de German Design Council en wordt georganiseerd door de Rat für Formgebung. Jaarlijks zijn er meer dan 700 inschrijvingen. De winnaar wordt bepaald door een vooraanstaande en gevarieerde expert jury met board members uit diverse industrieën. Hoewel MAGIN.studio’s XaaS-platform, wat staat over ‘everything as a service’, pas in 2018 is gelanceerd, is het nu al winnaar van deze prestigieuze award in de categorie e-business.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
03-12-2018 Nieuws Fixico wint Fleet Europe Smart Mobility Start-Up award
24-05-2018 Nieuws Jan Peter Balkenende daagt automotive sector uit
16-11-2016 Nieuws Bijna veertig inzendingen voor Automotive Innovation Award 2017
08-07-2016 Nieuws Inschrijving Automotive Innovation Award 2017 gestart
12-02-2019 Nieuws Winnaars Automotive Innovation Award bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.