Nieuws  
 

Hij laadt je elektrische auto op, maar je ziet hem (bijna) niet. Zijn naam luidt ‘Hidden’. Het innovatieve laadpunt voor thuis is ontwikkeld door de Utrechtse startup Blue Current en wordt aangeboden door energiebedrijf Essent aan iedereen die op zoek is naar een discrete oplaadmogelijkheid.

Arnoud Fontein, oprichter van Blue Current: “Onze visie is dat je overal wilt kunnen laden. Ook thuis op een manier waarbij het laadpunt niet zichtbaar is. Zo is het idee voor Hidden ontstaan. Daarbij is de laadtechniek slim weggewerkt in de meterkast. Geen (ontsierende) laadkast aan de muur of paal op de oprit, alleen een kabel uit de muur waar je wilt. Het oog wil tenslotte ook wat.”

Elektrisch rijden toegankelijk maken
Essent brengt de laadpalen van BlueCurrent, inclusief Hidden, aan de man. Michael Colthoff, commercieel manager van Blue Current is trots op de samenwerking met het energiebedrijf: “We delen de visie dat je gemakkelijk overal moet kunnen laden om de transitie naar elektrisch rijden en daarmee een duurzame toekomst te versnellen. Door samen te werken, kunnen we deze visie op grote schaal realiseren. Essent heeft jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch rijden en met veel klanten een sterke positie op de Nederlandse markt. Dat is zeer interessant voor ons.”

Stella Brenninkmeijer, directeur Marketing Development van Essent: “Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Geen CO2-uitstoot en een potentiële batterij om stroom in op te slaan. Daarom wil Essent helpen elektrisch rijden toegankelijk te maken. Laadoplossingen zijn daarbij van groot belang om de angst om stil te komen te staan weg te nemen. Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie.”

De Hidden is een 22kW AC laadpunt dat is te bedienen met plug and charge of via een app voor de smartphone. De gebruiker kan er voor kiezen om de stroomkosten te verrekenen via de laadpas of zelf te declareren via een declaratie-overzicht. De Hidden kost 995 euro. De Hidden kan ook geleverd worden met Dynamic Load Balancing, zodat men snel kan laden zonder overbelasting van de thuisinstallatie. Essent verzorgt voor haar klanten het gehele traject van advies tot vakkundige installatie van de Hidden.

Plaats op:
Datum: 13 juni 2019
Bron: Blue Current
Gerelateerde artikelen  
23-11-2018 Nieuws Essent en XXImo stappen samen in duurzame mobiliteit
03-12-2012 Nieuws Essent introduceert nieuwe flexibele laadpas
30-08-2010 Nieuws Essent wil meer oplaadpunten
08-07-2008 Nieuws Essent: Elektro-auto heeft toekomst en nu ook netwerk
16-06-2011 Nieuws Renault en Essent bieden klant EV-pakket
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.