Nieuws  

Vredestein heeft een gloednieuwe band ontwikkeld, speciaal voor gravel bikes. De Vredestein Aventura is de perfecte band voor de gravel biker die op zoek is naar puur fietsplezier, weg van de gebaande paden of de fiets pakken voor een snelle rit op asfalt. De Vredestein Aventura biedt uitstekende grip op elke ondergrond, van asfalt tot gravel en zelfs op gras en losse bosgrond. Vredestein introduceert deze nieuwe gravelband tijdens de Eurobike, begin september 2019.

Gravel bikes combinereren de snelheid van een wegracefiets en de robuustheid van een mountainbike en zijn daarmee een interessante optie voor bikers die zowel op de weg als offroad willen fietsen. Door hun geometrie en afmontage zijn gravel bikes geschikt voor gebruik op single tracks, zand- en gravelwegen, kasseistroken, asfaltwegen en gras.
Speciaal voor dit doel ontwikkelde banden vergroten het rijplezier! Met dit doel heeft Vredestein de Aventura ontwikkeld: een all-round gravelband die alle terreinomstandigheden aankan.

All-round
De Aventura is voorzien van een geschakeld middenspoor dat zorgt voor optimale grip en een lage rolweerstand. De dubbele rij schoudernoppen zijn zodanig ten opzichte van elkaar geplaatst dat zij de benodigde stabiliteit in bochten en uitstekend feedback aan de renner geven. Deze constructie van de driehoekige noppen maakt dat de Aventura zich thuis voelt op allerlei ondergronden, zowel op asfalt als op gravelwegen en zelfs op gras of losse bosgrond. Het 120 TPI karkas biedt een lage rolweerstand en comfort onder diverse omstandigheden.

Tubeless Ready
De Aventura is beschikbaar als Tubeless Ready band hoewel de band ook mét binnenband gemonteerd kan worden. Vredestein heeft de band voorzien van het bewezen Sportex Protection Layer (SPL) anti-leksysteem. In combinatie met de Tubeless Ready set-up minimaliseert dit de kans op lekrijden. Tevens draagt de Tubeless Ready set-up bij aan een lagere rolweerstand en een verhoogd comfort en grip. Door het ontbreken van een binnenband kan de band makkelijker vervormen. Hierdoor kijkt de band meer grip op losse ondergrond en onverharde wegen.

TriComp technology
Vredestein introduceert haar bewezen TriComp technology-concept in het gravelsegment. De Aventura is voorzien van verschillende loopvlak- en schoudercompounds. Het geschakelde loopvlak heeft een rubbercompound met een lage rolweerstand, terwijl de schoudernoppen van een zachter rubbercompound worden gemaakt dat zorgt voor meer grip in bochten. Dit maakt de band tot een échte all-rounder.

De Vredestein Aventura is beschibaar in twee maten: 38-622 en 44-622, en in twee kleurcombinaties: zwart/zwart en ‘retro‘ zwart/transparant.

Plaats op:
Datum: 6 september 2019
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
11-09-2019 Nieuws Next-generation e-bike-band van Vredestein
27-09-2018 Nieuws Apollo Vredestein levert banden voor Volkswagen Touareg
02-03-2016 Nieuws Apollo Vredestein lanceert nieuwe premium zomerband
14-04-2010 Nieuws Nieuwe Dunlop voor compacte stadsauto’s
23-07-2019 Nieuws Vredestein Sprint Classic in bandentest scoort hoog
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.