Nieuws  
 

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Autofabrikanten introduceren nieuwe betaalbare modellen met een grotere actieradius en een kortere laadtijd. Daardoor groeit ook de vraag naar specialisten die over voldoende vakkennis beschikken om de particuliere en de zakelijke consument te kunnen adviseren in de overstap naar elektrisch rijden.

Om deze vakkennis te borgen is de Stichting Vakkennis Mobiliteit (SVKM) opgericht. SVKM heeft als doelstelling het kwaliteitsniveau in de autobranche te vergroten en te waarborgen. Daarmee neemt SVKM het initiatief om invulling te geven aan een lang gekoesterde wens om te komen tot een opleiding voor EV-Adviseurs en EV-Specialisten.

De gecertificeerde EV-Adviseur heeft alle benodigde kennis in huis om de klant deskundig te adviseren over een elektrische auto. Het examen EV-Adviseur is daarom bij uitstek geschikt voor verkoop- en service-adviseurs van autobedrijven en leasemaatschappijen, maar ook voor wagenparkbeheerders en beleidsmedewerkers. Met het certificaat EV-Specialist is een accountmanager in staat om de zakelijke klant deskundig te adviseren over verduurzaming van het hele wagenpark.

De stichting bestaat uit een examencommissie, een raad van toezicht en een uitvoerend bestuur. Het bestuur bestaat uit Jan Rolleman (voorzitter), Jasper Engel (secretaris) en Arno Hofstede (penningmeester). Zij zijn in de dagelijkse praktijk naast SVKM direct betrokken bij de ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit. De examencommissie bestaat uit leden van auto-importeurs, leasemaatschappijen, overheid, fleetowners en energiebedrijven. Deze breed samengestelde commissie beoordeelt de eindtermen en de examenvragen.

SVKM verzorgt de examinering en certificering. De opleidingen worden verzorgd door gespecialiseerde opleiders. Zij gebruiken hiervoor de door SVKM opgestelde eindtermen.

Plaats op:
Datum: 10 september 2019
Bron: SVKM
Gerelateerde artikelen  
03-12-2010 Nieuws VNA treedt toe tot bestuur IvDM
23-03-2012 Nieuws VNA zet mes in lease-examen
28-06-2013 Nieuws Leveranciers Arval moeten duurzaam gaan
20-11-2008 Nieuws Nieuwe eindtermen VNA leasing 1 examen
31-05-2019 Nieuws Uitbreiding bestuur Vereniging Zakelijke Rijders
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.