Nieuws  
 

ANSYS leverancier van engineeringsimulatie en leverancier van designsoftware voor de maakindustrie Autodesk. hebben een samenwerking aangekondigd om automotive bedrijven te ondersteunen hun visuele ontwerpreviews en hun compliance-validatie in een connected workflow te combineren.

De automotive 3D visualisatie- en virtual prototyping-software van Autodesk wordt hiermee gekoppeld aan de natuurkundig onderbouwde verlichtingssimulatieoplossingen van ANSYS, waardoor autofabrikanten hyperrealistische visualisaties van zowel het interieur als de buitenkant van voertuigen kunnen aanvullen met zeer accurate verlichtingssimulatie.

Automotive bedrijven wereldwijd staan voor grote uitdagingen bij de ontwikkeling van de volgende generatie voertuigen. Ze worden geconfronteerd met klanten die in toenemende mate om gepersonaliseerde oplossingen vragen, ze werken aan disruptieve technologieën en fabricagemethodes, en moeten up-to-date blijven met de snel veranderende regelgeving; deze zaken zijn alleen te realiseren als ze sneller, duurzamer en kostenefficiënter innoveren. Maar niet alleen autofabrikanten moeten hun design- en fabricageprocessen aanpassen om bij te blijven, ook hun ketenpartners moeten de aansluiting zien te houden met hun specifieke oplossingen.

De ANSYS-Autodesk workflow combineert de ANSYS-verlichtingssimulatie met Autodesk VRED om accurate interieur en exterieure verlichtingssimulaties in de ontwerpen te kunnen meenemen,  waardoor designers hun originele ontwerpideeën kunnen blijven volgen en hun ontwerp-, visualisatie- en simulatieworkflows kunnen verbeteren.

“We zijn zeer blij met de samenwerking met Autodesk, waardoor we autofabrikanten de gouden standaard voor verlichtingssimulatie kunnen bieden”, zegt Eric Bantegnie, vice president en general manager, systems business unit bij ANSYS. “Deze samenwerking is een win-win-scenario voor beide partijen – maar belangrijker, ook voor onze gezamenlijke klanten die voordeel willen halen uit industrietrends zoals de volgende generatie autonoom of elektrisch rijden.”

“VRED is momenteel de industriestandaard voor 3D-visualisatie en digitale beslissingstrajecten in de automotive design-studio”, zegt Thomas Heermann, senior director voor automotive producten bij Autodesk. “Door de samenwerking met ANSYS kunnen we een geïntegreerde workflow bieden – waarbij de natuurkundig onderbouwde lichtsimulaties in VRED worden samengevoegd met complexe en dynamische verlichtingsscenario’s. De samenwerking stelt ontwerpers in staat om eerder in het designproces beslissingen te nemen, waardoor ze flexibeler zijn bij de ontwikkeling van nieuwe producten.”

Plaats op:
Datum: 11 september 2019
Bron: ANSYS en Autodesk
Gerelateerde artikelen  
26-07-2016 Nieuws Samenwerking Sage en TomTom Telematics in realtime accounting
02-10-2019 Nieuws Verwachting dat autonome auto beter rijd dan de mens
08-12-2017 Nieuws ALD en Microsoft partneren in slimme mobiliteitsoplossingen
08-12-2017 Nieuws BlackBerry en Qualcomm breiden samenwerking in auto-industrie uit
16-09-2019 Nieuws Geïntegreerd HMI-platform voor auto’s van DENSO en BlackBerry
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.