Nieuws  
 

Volkswagen heeft met de productiestart van de ID.3 een nieuwe mijlpaal bereikt in de transformatie naar de elektrische toekomst. Volkswagen is de eerste volumefabrikant die een grote autofabriek voor conventionele auto’s volledig ombouwt naar een productiefaciliteit voor elektrische auto’s.

De allereerste ID.3 is vandaag van de band gerold in aanwezigheid van Bondskanselier Dr. Angela Merkel en Group CEO Dr. Herbert Diess. De productiestart van de revolutionaire elektrische auto luidt een nieuw tijdperk in voor Volkswagen. Het model is qua belang voor het merk vergelijkbaar met de introductie van de iconische Kever en Golf. Zwickau wordt de hoofdfabriek voor dit nieuwe tijdperk in de automobielindustrie en ondergaat een gefaseerde conversie - van auto’s met een verbrandingsmotor naar 100% elektrische auto’s.

De productiestart is om verschillende redenen een mijlpaal. De ID.3 is het boegbeeld van de nieuwe toekomst van het merk waarin elektrisch rijden bereikbaar wordt voor iedereen. Een belangrijk element van de elektrische strategie van Volkswagen is het beschikbaar maken van elektrische auto’s in grote aantallen, tegen bereikbare prijzen. De fabriek in Zwickau speelt hierbij een sleutelrol.

CO2-neutraal
De ID. Family, de nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen, is ontworpen om in de gehele keten volledig CO2-neutraal te zijn. In veel Europese landen is het al mogelijk om op groene stroom te rijden, en de fabriek in Zwickau gaat de ID-modellen CO2-neutraal bouwen. Alle energie van externe leveranciers komt uit hernieuwbare bronnen. De fabriek is uitgerust met de nieuwste technologie om enerzijds zelf energie op te wekken en anderzijds het energieverbruik drastisch te verlagen. Deze benadering vermindert voortdurend de vraag naar energie en water. De emissies van het gehele productieproces die op (nog) onvermijdelijk zijn, worden gecompenseerd door ondersteuning van verschillende klimaatprojecten.

Plaats op:
Datum: 5 november 2019
Bron: Pon Automobielhandel Volkswagen
Gerelateerde artikelen  
13-05-2019 Nieuws Eerste 200 elektrische ID.3’s gebouwd
19-11-2018 Nieuws Volkswagen bouwt drie fabrieken om voor elektrische auto’s
07-03-2019 Nieuws Volkswagen stelt elektrisch MEB-platform ook beschikbaar voor anderen
19-09-2016 Nieuws Volkswagen presenteert elektrische auto voor nieuw tijdperk
06-11-2019 Nieuws Eerste bedrijfswagen op revolutionair MEB-platform
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.